A logisztikában is kitűnnének

2019.04.12. 11:30

A sármelléki reptér 6,6 milliárdos fejlesztése idén elkezdődhet

A városról eddig mindenkinek a turizmus jutott eszébe, de most már az iparban, a logisztikában is kitűnhet. Ezt mondta Papp Gábor polgármester a Nemzetközi Logisztika Napja hévízi rendezvényén.

Péter Árpád

Nemcsak az utasforgalmi infrastruktúrát fejlesztik, hanem a cargo terminált is

Papp Gábor emlékeztetett: a város jegyzi Magyarországon – Budapest után – a második legtöbb vendégéjszakaszámot, tavaly 1,2 milliót, s 50 országból érkeznek ide gyógyulni, pihenni, feltöltődni a vendégek.

– Ám azzal, hogy az önkormányzat 2012-ben felvállalta a Hévíz-Balaton Airport (HBA) üzemeltetését, nemcsak a turizmus erősödését szolgáltuk, hanem új területek, így például az ipar és a logisztika felé is nyitottunk – fogalmazott Papp Gábor. – A sármelléki reptér, különösen az M76-os okosút megépítése után, légi, közúti és vasúti csomópontként is optimális lehetőséget kínál.

A konferencia előadói a térség logisztikai lehetőségeiről beszélgettek Fotó: Péter Árpád

A repülőtér fejlesztésére a kormányzat nettó 6,6 milliárd forintos előirányzatot biztosított, a munkák már idén elindulnak, s ahogyan Benkő Attila, a HBA ügyvezetője jelezte, nemcsak az utasforgalmi infrastruktúrát fejlesztik, hanem a cargo terminált is. Utóbbin már most is van forgalom, például veszélyes árukat, illetve napos csibéket szállítanak a repülőtérről, de ez a terület a beruházás befejezése után még hangsúlyosabb lesz, hiszen az elképzelések szerint bővítik a szállítmányozási szolgáltatásokat is.

Jelentős légikikötő

Kepli József János alpolgármester – miután bemutatta a várost a vendégeknek – arra emlékeztetett, a Hévíz-Balaton Airport 2014-ben Budapest és Debrecen mellett bekerült a közlekedésfejlesztési stratégiá­ba, ami regionális szinten is kiemelt jelentőségűvé teszi a légikikötőt.

A szakmai konferencián Firbás György logisztikus az M76-os gyorsforgalmi okosút előnyeit mutatta be az érdeklődő szakembereknek, majd ezt követően a flamand és az orosz logisztika legjobb példáit sorolták fel és mutatták be vendégelőadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában