Rákóczi Pont

2019.06.07. 13:00

A Rákóczi Szövetség várja a további jelentkezéseket

A jövő Magyarországa és magyarsága a jelenkori középiskolások szellemisége alapján fog felépülni. Ezt ismerte fel 30 éve a Rákóczi Szövetség, és tűzte zászlajára eme küldetést – nyilatkozta lapunknak Paál István.

ZH

A rendezvényen sok hasznos információt kaptak a diákok Fotó: ZH

A Rákóczi Szövetség zalaegerszegi elnöke kifejtette: ez a gondolkodás és feladatvállalás lépett egy magasabb dimenzióba az elmúlt hónapokban, amikor „Rákóczi Pont” elnevezéssel új együttműködési formát alakítottak ki, amely a regionális szervezeti fejlesztések kiterjesztésének adott új mozgásteret.

Ennek keretében került sor május 27-én Zalaegerszegen a Rákóczi Szövetség céljai és programjai iránt érdeklődő középiskolai ifjúság összejövetelére. A rendezvénynek a Csány László Szakgimnázium adott helyet, ahova Zalaegerszeg valamennyi középiskolás diákja meghívást kapott.

Az összejövetelen a Rákóczi Szövetség kibővült szervezeti rendszerének két munkatársa tartott általános tájékoztatót a szövetség munkájáról, kiemelten a hazai és külhoni diákság szervezeti életéről, együttműködéséről, amelyet látványos filmvetítés vezetett be. Színes programfüzeteket is kézbe vehettek a diákok, a kiadványban hasznos információkat találtak például a diákprogramokról, melyek keretében magyar–magyar találkozókat szervez a szövetség idehaza és a Kárpát-medence magyarlakta területein.

A nagy érdeklődéssel kísért összejövetelt Németh Andrea igazgató, mint házigazda, Szabó Károly, a szakképzési centrum kancellárja is megtisztelte jelenlétével. A Rákóczi Szövetséget Budapestről előadóként Gáspárdy László és Aradi Márk, a helyi szövetség felnőtt szervezetét, mint a „Rákóczi Pont” zalaegerszegi gesztora, Paál István elnök, Illés Csaba, Fekete László és Harmatos László alelnökök képviselték.

A rendezvényen sok hasznos információt kaptak a diákok Fotó: ZH

Mint elhangzott: a szövetségbe belépő középiskolásoknak már a nyári diákutazási programokra is lehetőségük lesz pályázni.

A tagsághoz szükséges belépési nyilatkozatok a helyszínen is rendelkezésre álltak, ezek kitöltését – a szülői jóváhagyás záradékával – együtt kérték visszajuttatni a szervezők.

A diákokat kísérő tanárok közül többen már előzetesen jelezték, hogy az eredményes működés érdekében vezetői feladatokat is szívesen vállalnak a diákcsoportok körül, ami külön örömet jelentett a szervezőknek.

Az összejövetel a helyi kis közösségek megalakulásának felgyorsulását is segítette. A szervezők abban bíznak, hogy a jövőben mások érdeklődését is felkeltik a szövetség programjai. Ha így lesz, akkor a „Rákóczi Pont” megbízottjait lehet keresni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában