Tanulmányi verseny

2018.11.27. 08:00

A legjobb tanulókat díjazták Felsőrajkon

A Suli Harmónia 2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány 4. alkalommal rendezte meg az „Alapítvány legjobbja” tanulmányi versenyt, a győzteseknek nemrég adták át a díjakat.

Pásztor András

A teljesítményükért jutalmazott gyerekek Vigh László országgyűlési képviselővel, Tóth Ferenc főosztályvezetővel és az alapítvány vezetőivel Fotó: Kornis Fanni

Fotó: Kornis Fanni

Az alsó és felső évfolyamos diákok több tantárgyból – matematika, természetismeret, biológia, földrajz, magyar, angol és német nyelv – is megmérették magukat. A 119 indulóból ezúttal is az első helyezett gyerekeket jutalmazták a díjátadón. A fiatalok a pénzjutalom mellett értékes könyveket is kaptak.

A teljesítményükért jutalmazott gyerekek Vigh László országgyűlési
képviselővel, Tóth Ferenc főosztályvezetővel és az alapítvány vezetőivel
Fotó: Kornis Fanni

 

A rendezvény fővédnöke Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos volt, aki bejelentette, hogy a tanév folyamán 20 új számítógéppel támogatja az intézményeket. Átadták Az év iskolája díjat is. Idén a Vas megyei Egervölgy Suli Harmónia Általános Iskola kapta az elismerést, elsősorban az országos versenyeken elért kiváló eredményekért. Az alapítvány kurátorai idén a technikai dolgozók munkáját ismerték el. A takarítószemélyzet és az iskolatitkár is pénzjutalomban részesült.

A rendezvényen elhangzott: a szülők bizalma nélkül ma már nem működnének a vidéki kis iskolák. Szerencsére az alapítvány által működtetett intézményekben növekszik a gyermeklétszám, így a következő tanévre is megkapták az Emberi Erőforrások Minisztériumától a szükséges támogatást. A rendezvényt színesítette Zóka Zoltán 8. osztályos zalaszentmihályi tanuló fotókiállítása. Zoli első helyezést ért el nemrégiben az egyik országos fotópályázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában