A Szent Jakab zarándokúton

2019.05.24. 07:00

A kávási Horváth Gábor is megjárta már az El Caminót

Az El Camino megtanít arra, hogy minden ember egyforma, legyen akár milliomos, bankár, fodrász, ács vagy hajléktalan. A gyaloglás során nincs köztünk különbség – mondta egy előadáson Horváth Gábor, aki a közelmúltban járta meg a híres spanyolországi zarándokutat.

Gyuricza Ferenc

Az El Caminót megjárt kávási Horváth Gábor beszélt élményeiről Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A Káváson élő és Zalalövőn dolgozó mesterfodrász a Salla Művelődési Központ és Könyvtár új sorozata, a Felnőtt mesék tabuk nélkül elnevezésű pódiumbeszélgetés első vendége volt. A rendezvényen nemcsak arról beszélt, hogy 33 nap alatt hogyan, milyen nehézségek árán tudta teljesíteni a Szent Jakab útként is ismert mintegy nyolcszáz kilo­méteres távot, hanem motivációját, valamint a felkészülésének módját és az út során szerzett tapasztalatait is megosztotta a mintegy száz fős hallgatóságával.

– Az El Camino keretet ad az életnek, megtanít olyan dolgokat tisztelni, amiket az előtt természetesnek gondolt az ember – mondta Horváth Gábor. – A víznek nagyon nagy tisztelet jár, én ugyanis nagyon sokat szomjaztam az út során. Az El Camino olyan, mint az élet. Megyünk előre, de sosem tudjuk, mi vár ránk. Mi lesz velünk holnap, vagy mi van az előttünk álló domb mögött – fogalmazta meg.

Az El Caminót megjárt kávási Horváth Gábor beszélt élményeiről
Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Maga a Felnőtt mesék tabuk nélkül című program a Salla Művelődési Központban már hosszú ideje sikerrel futó Irodalmi szalonhoz és a Világjárók klubjához hasonló beszélgetős sorozat lesz, ám témája sokkal szerteágazóbb. A meghívott vendégek beszélgető­partnere, Bischofné Hesinger Katalin művelődésszervező úgy fogalmazott: olyan különleges történeteket, netán szokatlan, megható, egyedülálló emberi sorsokat szeretne megismertetni az érdeklődőkkel, amelyek elgondolkodásra késztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában