Szent Flórián-ünnepség

2019.05.16. 10:00

A horvát bajtársaknál jártak az iharosberényi tűzoltók

A horvátországi Gorica-Grbaševec DVD (azaz önkéntes tűzoltó egyesület) május elején rendezte meg a hagyományos Szent Flórián-ünnepséget, melyre meghívást kapott a Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Iharosberény.

Horváth-Balogh Attila

Az iharosberényiek vezetői, Sznopek Zoltán és Ledniczky Miklós Jánosné (bal szélen) a horvát bajtársakkal

Fotó: ZH

Az ünnepségen az iharosberényieken kívül számos partner részt vett, így például Rasinja, Subotica Podravska, Koledinec, Kuzminec, Kutnjak-Antolovec és Svibovec Podravski tűzoltóegyesülete.

Az iharosberényiek vezetői, Sznopek Zoltán és Ledniczky Miklós Jánosné (bal szélen) a horvát bajtársakkal Fotó: ZH

Elsőként Pepelko Edo, a házigazda egyesület elnöke üdvözölte a vendégeket. Az iharosberényi csapat nevében az elnök asszony, Ledniczky Miklós Jánosné köszönte meg a meghívást, majd a barátság, partnerkapcsolat jeleként az egyesület tűzoltó parancsnokával, Sznopek Zoltánnal nemzeti színű szalagot kötött fel a vendéglátó egyesület zászlajára. Az összejövetel ebéddel, baráti beszélgetéssel, zenés mulatsággal folytatódott.

Ledniczky Miklós Jánosné elmondta, nagyon fontosnak tartja a partnerkapcsolatok kialakítását, hiszen ezek kapcsán a bajtársak megismerhetik egymás kultúráját, szakmai munkáját, felszerelését. Ezért reméli, hogy a kapcsolatok tovább mélyülnek és egyre több közös rendezvényük lesz a partnerekkel – Horvátországból nemcsak a goricai bajtársakkal, hanem a DVD Subotica Podravskával is, mellyel először alakítottak ki együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában