Nemzeti konzultáció

2018.12.05. 07:00

A család szerepéről és fontosságáról szóltak a zalaegerszegi sajtótájékoztatón

Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán, a megyeszékhely polgármestere és Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója kedden közös sajtótájékoztatót tartott a családok védelméről szóló nemzeti konzultációról.

Hajdu Péter

Vigh László, Besenczi Árpád és Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Vigh László elmondta, azért jelentek meg együtt a nyilvánosság előtt, mert fontosnak tartják, hogy a kormány által küldött konzultációs ívet együtt kitöltsék.

Vigh László elmondta, fontosnak tartja a kormány a családok támogatását, rajtuk múlik Magyarország felemelkedése. Ezért kérdezik az embereket, mi a véleményük, ők is fontosnak tartják-e a családtámogatási rendszert?

– Ennek érdekében kérünk mindenkit, kövessék a példánkat, töltsék ki a konzultációs ívet, amivel megerősítik a kormányt a célkitűzéseiben – mondta az országgyűlési képviselő.

Vigh László, Besenczi Árpád és Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester szerint a kormány a családok védelméről szóló véleménykéréssel a legfontosabb kérdést vetette fel, mert a társadalom alapegysége a család. Ha erősek, akkor erős tud lenni az ország, a megye és a város is. Közölte, nem véletlen, hogy az utóbbi években az önkormányzat a fő hangsúlyt a családokra helyezte. A helyi fejlesztési célok kapcsán kiemelte, a 23 megyei jogú város közül Zalaegerszeg az első abból a szempontból, hogy a gyermekekkel foglalkozó oktatási, nevelési intézményekre a legtöbb forrást költötte el. A sok fontos gazdaságfejlesztési, infrastrukturális program között az lesz a jelenlegi választási ciklus büszkesége, hogy majdnem minden bölcsődét, óvodát és iskolát felújítanak a gyerekek, a jövő generációja érdekében. A polgármester hozzátette, ezért is üdvözli, hogy a kormány meghirdette a családok évét, és a konzultációt a családok védelméről.

Besenczi Árpád kijelentette, a migrációval kapcsolatosan példamutatónak tartja azt, ahogy a kormány próbálja megoldani a problémákat. Mint mondta, nem a bevándorlás adja a megoldását a demog­ráfiai gondoknak, hanem a népesség gyarapodása. Közölte, a társadalmi berendezkedésnek és az ország jövőjének alapja a család, s ezen egység működőképessége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában