Évente ültetnének egy fát

2019.10.01. 10:00

A Civil Nyugdíjas Klub nyitotta meg az idősek hónapját

A Civil Nyugdíjas Klub rendezvénye nyitotta az idősek hónapjához kapcsolódó programsorozatot.

Korosa Titanilla

Hagyományt teremtenének a faültetéssel – jobbra Császár Dezső

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Pénteken a Kolping Gondozási Központ udvarán ültették el az Idősek fáját a klub és az idősügyi tanács képviselői.

– Szeretnénk évről évre ismétlődő hagyományt teremteni a kezdeményezéssel – tájékoztatott Császár Dezső, a nyugdíjasklub vezetője.

Hagyományt teremtenének a faültetéssel – jobbra Császár Dezső
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Délután világnapi ünnepséget tartottak a művelődési központban, melyre várták azokat a nyugdíjasokat is, akik nem tagjai a civil szervezetnek. A megjelenteket Horváth László polgármester köszöntötte, majd a Vörösmarty általános iskola műsorát láthatta a közönség. A folytatásban Faricsné Molnár Katalin dietetikus és dr. Takács István belgyógyász, kardiológus főorvos tartott előadást. Némi közös testmozgás után Kerese Sándor szájharmonikás, a csesztregi Korhatártalanok Klubja és a Lovászi Olajbányász Nyugdíjas Klub dalköreinek műsora, illetve helyitermék-bemutató következett.

Októberben a helyi idősek részt vehetnek kerékpáros és gyalogos túrákon, valamint tekeversenyen. Előadás is vár rájuk a gombák ökológiai szerepéről, majd képek és történetek Lenti múltjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában