Kosárlabda

2011.02.14. 06:53

ZTE: vereség itthon és idegenben (képgalériával)

A kosárlabda NB I-ben szereplő megyeszékhelyi együttesek tegnap este léptek pályára. A női gárda a sokszoros bajnok Pécset fogadta. A férfiak Sopronba látogattak.

Bóbics László

 

Kis-Rába menti Takarék-Soproni KC-Zalakerámia ZTE KK 85-64 (15-14, 19-18, 30-23, 21-9)
Sopron, MKB Aréna 1500 néző. Jv.: dr. Vígh, Györffy, Király. Férfi mérkőzés.

Sopron: Kelley (19/3), Jarvis (11/3), Molnár A. (8/3), Szabó Zs. (24/18), Townes (18). Csere: Ugaros (3/3), Helmeczi (2), Gombás (-), Keresztes (-). Edző: Meszlényi Róbert.

ZTE: Williams (14), Vojvoda (8/3), Kámán (5/3), K. Wilson (13/9), Tóth Á. (8). Csere: Gáspár (10/3), Tóth G. (6), Baki (-), Vertetics (-). Edző: Völgyi Péter

Az első két negyed kiegyenlített játékot hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mind a két együttes fegyelmezetten és jól játszott, ezért izgalmas, küzdelmes találkozót láthattak a nézők. Egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni, pedig mind a két alakulat jelentős erőket mozgatott.Védekezésben jeleskedtek elsősorban, hiszen egyik oldalon sem született sok kosár.

A fordulás után nagyot változott a helyzet, a hazaiak játszottak sokkal jobban. Igaz, az 25. percben 52-nél kiegyenlített a ZTE. Ezt követően viszont a támadó lepattanóknál - ezzel az elején is gond volt - a hazaiak voltak jobbak. Szabót és a később magára találó Kelley-t sem tudták tartani a kék-fehérek és gyors támadásaikkal megoldhatatlan feladat elé állították a bajnokot.

Bodrogi Csaba, a ZTE KK sportigazgatója: Annak ellenére, hogy a második félidő elején még egál volt, viszonylag nagy különbséggel nyertek a hazaiak. Győzelmük teljesen megérdemelt. A különbség viszont egy kicsit túlzottnak mondható, hiszen sokáig kiegyenlített volt a játék és minimális volt a különbség a két együttes között. A fegyelmezett hazaiak védekezésbeli hibáinkat gólokra váltották, és legyőztek bennünket.


ÚJJÁVARÁZSOLT IDŐMÉRŐRENDSZER
A sportcsarnok igazgatója, Kugler László arról számolt be, hogy egy új Telenit rendszerű időmérőrendszert varázsoltak a csarnokba. Mint kiemelte, az egymillió forintos beruházásra nagy szükség volt, mert az előző években gyakran voltak olyan problémák, hogy nem találták meg a hibát. Ezért kompletten az egész rendszert kicserélték. A táblától az asztalig. A számítógéprendszer is megújult, és olyan szoftvert vásároltak, amelyik négy sportágban is professzionális. A stúdióban is mindent újjávarázsoltak, így három ember helyett mindössze egyre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!