Kosárlabda

2017.01.26. 18:15

ZTE-siker az emléktornán

Zalaegerszeg - Hagyományteremtő szándékkal rendeztek a megyeszékhelyi Apáczai Csere János Művelődési Központ tornatermében négycsapatos gyermek kosárlabdatornát, amellyel a ZTE KK NB I-be jutó csapatának kiváló kosárlabdázójára, Ivánkovics Istvánra emlékeztek.

Jóna István

Egerszegiként a közönség kedvence volt a Cini becenévre hallgató Ivánkovics István, akinek özvegye és családja is jelen volt a tornán. A hivatalos megnyitón Balaicz Zoltán polgármester, a torna fővédnöke személyes családi élményeiről mesélt, hiszen a két család közel lakott egymáshoz annak idején. A kosárlabdatorna mellett az emeleten egy, a játékos képeiből, korabeli újságcikkekből és személyes tárgyakból rendezett kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

A fehér mezes ZTE KK csapata az Oberwart elleni találkozóján. Az egerszegi fiatalok végül tornagyőzelmet ünnepelhettek
Fotó: Katona Tibor

A nemzetközi emléktornára az Oberwart Gunners, a Soproni Sportiskola és oroszlányi OSE Lions csapatai kaptak meghívást a házigazda Zalakerámia-ZTE KK mellett a 2005-ös születésűek viadalára. A csapatok körmérkőzést vívtak egymással és így alakult ki a végső sorrend. A mérkőzések során a ZTE KK kiemelkedett a csapatok közül és végül veretlenül nyerte meg a tornát. A második helyen az OSE Lions, a harmadikon a Soproni Sportiskola és a negyediken az Oberwart csapata végzett.

A szervezők a torna All Star csapatát is összeállították és díjazták: Brandtner Samuel (Oberwart), Biacsics Péter (Sopron), Árva-File Balázs (OSE), Szalay Domonkos (ZTE KK), Komády Márton (ZTE KK). A díjátadón Ivánkovics Istvánné és az egykori csapattárs, Halász István segédkeztek. A szervezők szeretnének a tornából hagyományt teremteni és minden év januárjában megrendezni az Ivánkovics István Emléktornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!