Kosárlabda

2011.03.02. 06:02

ZTE KK-Falco: Bencze Tamás óvatos

A ma esti, Falco KC–Zalakerámia- ZTE KK férfi bajnoki kosárlabda rangadóra enyhültek a zalaiak létszámbeli gondjai, hiszen Tóth Gergely és már Kinter György is játékra kész.

Kerkai Attila

Ma 19 órától Szombathelyen újabb nehéz feladat előtt áll a ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, hiszen a zalai gárda az „életéért”, avagy a nyolc közé jutásért küzdő Falco KC vendége lesz. Persze a létért való küzdelem a pénzügyi zavarokkal küzdő ZTE KK esetében is aktuális téma mostanság. Ugyanakkor a bajnokcsapat szombaton, a Kecskemét elleni találkozón nagyon komoly üzenetet fogalmazott meg: a mezőny egyetlen csapataként hat saját nevelésű kosarassal (és egy olyan fiatallal, aki már két éve itt pallérozódik) felvette a versenyt riválisával. Nem lehet vitás, hogy egy ilyen csapatra szükség van a városban, az országban. Illetve szükség van arra a szurkolótáborra is, mely ugyanezen a meccsen megmutatta, mi a drukkerek „dolga”, amikor csapatuk nehéz helyzetbe kerül.

A csapat és a körülötte lévők eltökéltsége, illetve dacossága a folytatásra is meg kell maradjon – így látja ezt Völgyi Péter vezetőedző is.


– Bízom benne, hogy a szezon végéig kitart a hangulat, bár nehéz lesz mindig erőn felül teljesíteni – mondta a szakvezető. – Tóth Gergő meggyógyult és Kinter György is engedélyt kapott a játékra, persze utóbbi hiába volt edzésben az elmúlt hetekben, még kerülnie kellett az ütközéseket. Tartom, amit korábban mondtam: az utolsó hat fordulóban a Falco ellen lehet a legnagyobb esélyünk a győzelemre bár nem mi számítunk a meccs favoritjának. Jobban kell védekeznünk, mint szombaton és az első félidei támadójátékot nyújtani, mert ez sokat számíthat.

A Falco kispadján az a Bencze Tamás ül, aki – miután edzőként kellő élvonalbeli rutinnal vérteződött fel a női szakágban – férfi találkozón először meccselhet majd anyaegyesülete ellen.

– Nagyot változott a világ itt is, ott is, hiszen kinevezésem óta öt mérkőzést nyertünk, a ZTE-nél pedig az anyagi gondok miatt gyengült a csapat – mondta tegnapi érdeklődésünkre. – Viszont óvatosnak kell lennünk, mert a ZTE szombati mérkőzése is megmutatta, hogy mekkora energiák szabadulhatnak fel ilyen helyzetben a játékosokból. A nyolc közé kerülés számunkra létkérdés, az egerszegiek viszont kizárólag magyar játékosokkal felállva is kemény ellenfélnek ígérkeznek. 


Egy siker kell
A PVSK és a mai ellenfél, a Falco hét végi meglepetésgyőzelmeinek köszönhetően, a nyolc közé kerülés most már a ZTE számára sem biztos. Ma egy győzelem ebben nagyot segítene, ha nem sikerül, akkor jöhet a számolgatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!