Kosárlabda

2011.04.14. 06:26

ZTE KK: a nyolc között a serdülők

A Zalakerámia-ZTE KK serdülő fiú kosarasai hosszú szezon végén nyerték el méltó jutalmukat: Hanzséros Alajos együttese bejutott az Országos Serdülő-bajnokság nyolcas döntőjébe.

Kerkai Attila

Az egerszegi fiatalok (a 13-14 éves korosztály) az ősszel kezdték meg a sorozatot és a nyugat-dunúntúli csatározásokat az élen zárták. Ezt követően már az országos főtáblára kerülésért - több fordulón át - harcoltak a csapatok, ekkor akadt az egerszegieknél is egy mélypont, de örök igazság, hogy az elvégzett munka nem vész el. A ZTE KK serdülői visszakapaszkodtak és az utolsó fordulóban, Baján kellett feltenniük az i-re a pontot. Az egerszegiek ebben a fordulóban 83-53-ra legyőzték a Falco KC-t, majd a Kecskeméti SI ellen is nyertek (77-65). Aztán következett a házigazda elleni mindent eldöntő találkozó és nagyon izgalmas csatában a ZTE KK 73-68-ra nyert, így a csoportot megnyerve az ország legjobb nyolc csapata közé jutott.

A döntőt május közepén rendezik, egyelőre még nem dőlt el, mely helyszínen. A zalaiak mellett a Vasas, a MAFC, a Zugló, a Kőbánya, a Székesfehérvár, a Szeged, a Kecskemét lesz érdekelt a fináléban.

A fináléba jutott csapat tagjai: Babati Soma, Borbély Bence, Czira Dániel, Dabronaki Milán, Fülöp Olivér, Horváth Kenéz, Kerese Dániel, Kovács Martin, Köcse Áron, Kocsi Dávid, Major Bence, Molnár Erik, Nagy Botond, Pepó Máté, Pethő Levente, Sipos Dániel, Schreiner Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!