Kosárlabda

2011.02.12. 08:30

ZTE: Bajnok megy, bajnok jön

A kosárlabda NB I-ben a hét végén mind a két megyeszékhelyi együttes vasárnap lép pályára. A ZTE NKK 17 órától a címvédő Pécset látja vendégül, a Zalakerámia-ZTE KK pedig egy órával később Sopronban játszik.

Bóbics László

Mind a két zalai együttes jól szerepel az utóbbi időben, így joggal lehetnek optimisták a térség kosárlabdabarátai. Ahhoz azonban, hogy a végelszámolásnál is jó pozícióban legyenek megyénk reprezentánsai, újabb és újabb sikerekre van szükség. Erre vasárnap reális esélye csak a ZTE férfi gárdájának van, elvégre a női csapat baranyai vendége a Sopronnal és a Győrrel együtt kiemelkedik a hazai mezőnyből.

A ZTE NKK egyre egységesebb: a csapat szervezetten támad és fegyelmezetten védekezik, és az így elért jó eredményeknek köszönhetően három körrel az alapszakasz vége előtt a negyedik helyen tanyázik a bajnokságban. Ez pedig minden előzetes várakozást felülmúl. Gáll Tamás vezetőedző jó szellemű gárdát hozott össze, melyre holnap nagy feladat vár: 17 órától a megyeszékhelyi Városi Sportcsarnokban az egyik legerősebb honi gárdát, a Pécs együttesét fogadják.

- Az ilyen mérkőzéseket mindig szeretem, mert ez nagy kihívás a lányoknak is - fogalmazott Gáll Tamás. - Mindenképp szeretnénk megnehezíteni vendégeink dolgát. Kétségtelen, hogy nagyon jó erőkből álló, remek csapat ellen játszunk, éppen ezért részünkről már az is siker lenne, ha szorossá tudnánk tenni néhány negyedet, vagy esetleg meg is tudnánk nyerni valamelyik játékrészt. Fontos mérkőzés lesz a vasárnap esti, de mi már nagyon készülünk a következő feladatra is, elvégre a jövő héten a négy közé kerülésért játszunk szintén itthon, a Szeged ellen a Magyar Kupában. Éppen ezért vasárnap az is nagyon fontos lenne, ne sérüljön meg senki a csapatból. Így is kevesen vagyunk, mindössze hét felnőtt kosarassal a keretünkben állunk ki hétről hétre. Sajnos Sonyák Zita ismét megbetegedett, s bár szeretne játszani, majd az orvos dönti el, hogy pályára léphet-e.

A ZTE KK-ra is nehéz mérkőzés vár holnap este Sopronban, hisz jó formában lévő csapat otthonában lép fel a bajnoki címvédő.

- Nem sikerültek rosszul az utóbbi idők soproni vendégjátékai számunkra, de ez már a múlt, az előttünk álló fordulóban nagyon nehéz dolgunk lesz - kezdte Kámán Tamás, a kék-fehérek csapatkapitánya. - A hazaiak remek játékot produkáltak az elmúlt hetekben, nagyon oda kell figyelni ellenük. A mi csapatunk is jó passzban van, s ha maradandót akarunk alkotni ebben a bajnokságban is - mi más lehetne a célunk... - akkor a Lövérek alján is nyernünk kell.


- Végre minden játékos a szakmai stáb rendelkezésre áll?

- Szerencsére igen. Kinter Gyuri is velünk tréningezik már, s az orvosi engedélyére vár, hogy meccsen is pályára léphessen. Teljes létszám mellett sokkal hatékonyabb az edzésmunka, jobban gyakorolhatók a mérkőzésekre szánt variációk.


MIBEN BÍZIK AZ IGAZGATÓ? 
– Remélhetőleg tovább tart az a lendület, amivel sikerült az utóbbi meccseken nyernünk – fogalmazott Bodrogi Csaba, a ZTE KK sportigazgatója. – Mezőnyben és a palánk alatt is jó játékosokkal rendelkezik a Sopron, s csak akkor lehet esélyünk ellene, ha a nyíregyházai mérkőzéshez hasonlóan 4-5 játékosunk képes lesz átlagon felüli teljesítményre. A siker másik kulcsa lehet, hogy a mi kispadunk talán valamivel hosszabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!