Kosárlabda

2009.04.22. 02:28

Vereség a hajrában

Nagykanizsa (bb) - A Keleti csoport listavezetőjétől, a Bajától, a végjátékban egy ponttal kapott ki a Vadmacskák csapata az NB I B-s női kosárlabda- bajnokság 1-10. helyért zajló rájátszásában.

Benedek Bálint

Baja-KanizsaiVadmacskák 91-90 (25-20, 20-30, 21-25, 25-15) Baja, 100 néző. Jv.: Kiss J., Tóth T.

Kanizsa: Fekete (19), Fuisz (10), Varga (32/6), Horváth (21/3), Bencze (4). Csere: Olasz A. (-), Csáki (4), Jagarics (-), Törgyekes (-), Kahotek (-). Edző: Farkas József.

Jól kezdett a hazai csapat, de Varga találataival hamar felzárkózott a kanizsai együttes, s így újra kiegyenlítettebbé vált a játék. A II. negyedben Fekete és Horváth pontos dobásainak köszönhetően a vendégek egyenlítettek, sőt - mivel Varga is folytatta a pontgyártást -, a nagyszünet előtt átvették a vezetést.

A fordulás után is nagy kedvvel játszott a Vadmacskák, a kiváló formában küzdő Horváth mellett Fuisz, Fekete és Varga tovább remekeltek, ezzel jelentős előnyt gyűjtöttek össze. Ráadásul még a hajrában is úgy tűnt, befoghatatlan a kanizsai egység, ám a negyed közepén Varga kipontozódott. A többiek meg- próbálták tartani az előnyt, de ez nem sikerült. A mérkőzés vége előtt 1,8 másodperccel 90-90-es állásnál a bajaiaknak egy dél-zalai személyi hiba miatt büntetőt ítéltek. Ebből a hazaiak ugyan csak egyet értékesítettek, ám győztek.

A Vadmacskák április 26-ra tervezett, Debrecen elleni meccsét a vendégek kérésére, május 22-én 17 órakor tartják az NTE-csarnokban.

Jók: Fekete, Horváth B., Varga Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!