Kosárlabda

2009.09.18. 02:29

Vasárnapig Göcsej Kupa (képgalériával)

Zalaegerszeg - Csütörtökön elkezdődött a megyeszékhelyi városi sportcsarnokban a vasárnapig tartó Tippmix 40. Göcsej Kupa nemzetközi kosárlabdatorna. A nők és a férfiak mezőnyében is jeles csapatok léptek pályára.

zaol.hu

A mérkőzéssorozat első összecsapásán a férfiaknál a Maribor a Körmenddel mérte össze tudását, s a vasiak magabiztos játékkal 96-64-re győztek. A szomszédvár együtteséből Scott 21, Hegedűs 17, Fodor és Spahija pedig 16-16 pontot szerzett.

A második összecsapáson Európa egyik női élcsapata, a Brno és az alaposan megerősödött Győr játszott. A találkozón érvényesült a papírforma, és a csehek 71-57-re győztek. A Rába-partiak legjobbjaiként Fürész 15, Englert pedig 11 pontot szerzett.


A ZTE NKK alul maradt

A következő találkozón a sokszoros magyar bajnok Pécs a ZTE NKK-val nézett farkasszemet, és a baranyaiak 75-54-re jobbnak bizonyultak. Az egerszegi együttesből Bukovszki 17, Rasheed 8, Szalay és Crasnoscioc 7-7, Czukor 6, Szélesy 5, Hersics és Szász pedig 2-2 pontot ért el. A pécsiek közül Vajda Anna (18) volt a legeredményesebb, mellette Fegyverneky 13, Nagy-Bujdosó 12, Quigey pedig 11 pontot jegyezhetett.

E mérkőzés után került sor az ünnepélyes megnyitóra, melyen dr. Villányi Antal, a verseny főszervezője üdvözölte a résztvevőket, majddr. Gyimesi Endre, a város polgármestere köszönte meg nekik, hogy elfogadták a meghívást. Eztán a szervezőként az eddigi valamennyi Göcsej Kupán közreműködő Villányi Antalt köszöntötte, abból az alkalomból, hogy a napokban ünnepli 70. születésnapját. Újabb napirendként játékosoknak adtak át elismeréseket. A tehetséges egerszegi kosarasok közül ezúttal Mészáros Máté vehette át a Zsíros Tibor-díjat Kámán Tamástól, a ZTE KK csapatkapitányától; míg az ígéretes női játékos elismerésére alapított Katona György-díjat annak névadója adta át a Kanizsai Vadmacskák játékosának, Fuisz Viktóriának. Végül Gyimesi Endre gratulált még az előző szezonban nemzetközi szinten kimagaslót produkáló pécsi Vajda Annának.


Az ünnepséget követően került sor a Zalakerámia-ZTE KK-Moris Krosno (lengyel) találkozóra, melyet magabiztos játékkal, 105-68-ra az egerszegiek nyertek a len-gyel testvérváros együttese ellen.



A Zalakerámia ZTE KK hengerelt
További képekért klikk a fotóra!
Fotók: Katona Tibor 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!