Kosárlabda

2011.02.08. 17:52

Vasárnap éjfélig szavazhatnak a szurkolók a légiós csapatra

Mészáros Lajos, a férfi válogatott szakmai igazgatója kiküldte a meghívókat a jövő szombaton a Sportmax- Hegyvidékben sorra kerülő All Star-gála főmérkőzésén számításba vett magyar kosarasoknak. A Zalakerámia-ZTE KK-ból három játékos kapott ilyen levelet.

MTI

Az NB I-es idegenlégiósok elleni összecsapás a nemzeti csapat számára az első idei állomás lesz a nyári Eb-pótselejtezőre való felkészülésben, melynek sikeres megvívása esetén a válogatott augusztus végén, 12 év után ott lehet az Európa-bajnokságon. A válogatott kerete – és benne három egerszegi kosaras, Tóth Ádám, Tóth Gergely és Vojvoda Dávid – tehát ismert, a légiós válogatott összeállítása azonban csak most alakul: a szövetség honlapján vasárnap éjfélig várják a szavazatokat a gárda kezdő ötösére.


A gála jövő szombaton 9 órakor kezdődik a B33 Mini Kupa elnevezésű, 3-3 elleni gyermektornával, majd 15:30 órakor kerül sor a Vlade Divac Team–Dávid Kornél Team öregfiúk-meccsre, melyen az 1999-ben Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatott lép pályára Vlade Divac, a szerbek világbajnok NBA-kosarasának csapata ellen. A Magyarország–Idegenlégiósok találkozó 17 órakor kezdődik, a párosításban 2010-ben a „vendégek” nyertek 126-116-ra.

A magyar válogatott kerete: Szabó Zs. (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Horváth Á. (Szolnoki Olaj), Vojvoda (Zalakerámia-ZTE KK), Wittmann (T.O.M.Controll- Kecskeméti KSE), Fodor M. (Szolnok), Hanga (Albacomp), Molnár A. (Sopron), Soós G. (Kaposvári KK), Tóth G. (ZTE), Tóth Á. (ZTE), Báder (Szolnok), Németh (MJUS-Fortress Körmend), Csorvási (Kecskemét), Keller (Albacomp). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!