Kosárlabda

2009.04.07. 02:29

Soha rosszabb vasárnapot!

Zalaegerszeg - Soha rosszabb hétvégét! - talán még el is hagyta a száját a felkiáltás némelyik zalai kosárlabdabarátnak. Vasárnap ugyanis győzött a Zalakerámia-ZTE KK férfi és a Zala Volán-ZTE női együttese is, utóbbi egyenesen bravúros tettet végrehajtva.

Kerkai Attila

A férfiaknál az alapszakasz a hajrájába fordult, míg a nőknél a rájátszás zajlik és a Zala Volán-ZTE együttese vasárnap akár le is zárhatta volna a Szeged elleni páros csatáját. Ez esetben viszont pozitív töltést kap, hogy folytatják a felek a két győzelemig tartó sorozatot. A Volán vasárnap úgy győzte le 68-64-re a jóval esélyesebbnek számító Szegedet, hogy igazából a mérkőzés hajrájáig nem sok esélyt lehetett látni erre. A Tisza-partiak az első negyedben nagyon elhúztak és később is tartották viszonylag biztos előnyüket. A fordulatot az utolsó tíz perc hozta meg, amikor a Volán játékosai elképesztő lelkesedéssel dolgoztak , és szinte a levegőt is elszívták ellenfelük elől. Az a tény, hogy a Szeged mindössze három pontig jutott ebben a negyedben, sok mindent elmond a Volán védekezéséről, még akkor is, ha nem hanyagolható el az sem: a vendégek borzasztóan gyengén dobtak ebben a szakaszban.

Szerdán a mindent eldöntő harmadik mérkőzés következik Szegeden, ahol mindenképpen a Tisza-partiak számítanak esélyesebbnek a négy közé kerülésre, de mint a példa is mutatja: semmi sem lehetetlen...

Amikor a Zala Volán-ZTE találkozója véget ért, nagyjából akkor kezdte meg a második félidőt az ország másik szegletében, Debrecenben a Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese. A kék-fehérek ekkor már 31 ponttal vezettek és szerencsére az ő mérkőzésükön nem következett be semmiféle fordulat. A ZTE KK 100-63-ra győzött, megint fontos győzelmet szerezve, s ezzel immár ötödik találkozó óta veretlen a Völgyi Péter, Patonay Imre edzőpáros által irányított együttes.

- A vártnál is simábban győztünk, amire - bevallom - magam sem számítottam az első negyed után - így a mérkőzést követő napon Kámán Tamás, a ZTE KK csapatkapitánya. - Mármint arra nem számítottam, hogy ennyire sima lesz a vége, de a második tíz percben olyan szériát fogtunk ki, ami még minket is meglepett. Szinte tökéletesen működött a védekezésünk, a megszerzett labdákból gyorsan indulni tudtunk és nem hibáztunk.

Pedig lehetett tartani ettől a találkozótól, hiszen a DEKE csapata megszorongatott már több neves együttest is (sőt, Körmenden egyesen nyert), ám szerencsére nem a ZTE ellen támadt fel újra. A zalaiaknak viszont még nem zárult le az őrült sorozat: szombaton a Kecskemét érkezik hozzájuk, amihez Kámán Tamásnak is volt még hozzáfűznivalója:

- Talán a legfontosabb mérkőzés előtt állunk, egyrészt, mert nagyon szoros a mezőny, másrészt a Kecskemét közvetlen riválisunk a nyolc közé kerülésért zajló harcban. Nagyon remélem, hogy az ünnep előtti napon rengetegen lesznek kíváncsiak ránk idehaza, s jó lenne együtt ünnepelni a közönséggel egy újabb győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!