Kosárlabda

2016.02.21. 20:13

Már szerdára készül a ZTE KK

A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata nélkül zajlottak a férfi Magyar Kupa nyolcas döntőjének szombat-vasárnapi eseményei. Az MK-t végül a Körmend nyerte, miután legyőzte a Szolnokot.

Kerkai Attila

Mint ismert, pénteken a ZTE KK együttese a negyeddöntőben 72-65-re kikapott a Soprontól, így nem jutott be az elődöntőbe, vagyis utazhatott haza. Bencze Tamás együttese egyébként harcolt, küzdött a pénteki napon is, de nem volt elég friss ahhoz, hogy az immár öt légióst foglalkoztató Sopront legyőzze. Noha ez is benne volt a játékban, bár a zalaiak szakvezetője a találkozó után úgy nyilatkozott: azt érezte, ha két napig játszanak sem tudták volna a hajrában beérni az ellenfelet. A hibát egyértelműen a gyengébbre sikerült távoli kísérletekben kell keresni, hiszen ez az egyik legfőbb fegyvere a ZTE KK-nak, de pénteken éppen ez nem működött azon a szinten, mint korábban.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón egyébként a soproniak szakvezetője, Sabáli Balázs jutott utoljára szóhoz, aki úgy fogalmazott: az előtte szólók már mindent elmondtak. Például, a csapat két játékosa, akik közül egerszegi részről Darrin Govens így fogalmazott:

- Nehéz mérkőzés volt és megerőltető is számunkra. A Sopron az első félidőben megalapozta a sikerét, és rontott dobásaink is közrejátszottak a vereségben - mondta az amerikai fiú.

Ruják András, a soproniak játékosa pedig elárulta, hogy számoltak a ZTE KK fáradtságával is:

- Az első negyed után tíz ponttal vezettünk, és ez sokat számított. Próbáltuk a legnagyobb nyomást gyakorolni a ZTE-re, hiszen tudtuk, hogy fáradtabbak nálunk, mert még kedden is játszottak, majd Szegedről hazautaztak. A második félidő a játék alapján viszont már nem nekünk sikerült jobban. Ezért volt fontos az első húsz percben mutatott produkciónk.

A ZTE KK most már szerdára készül, hiszen 17.30-tól hazai pályán fogadja a bajnok Szolnokot.

Azt a Szolnokot, amely a hét végén viszont nem pihent, hiszen a Magyar Kupában bejutott a döntőbe, melyben az elődöntőben a Sopront búcsúztató Körmenddel meccselt. A fináléban aztán a Körmend legyőzte a Szolnokot, s hetedik MK-sikerét aratta.

A 3. helyért: Sopron KC-PVSK 84-82.

A döntőben: Szolnoki Olaj-Körmend 55-68.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!