Kosárlabda

2007.09.20. 02:29

Ma délután nyitány a Göcsej Kupán

Zalaegerszeg - Ma kezdődik és vasárnap ér véget a XXXVIII. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa, melyen a férfiak mezőnyében nyolc, míg a nőknél négy csapat verseng majd egymással.

Zalai Hírlap

- Eddig is segítőmmel, Gáll Tamással a közösen kidolgozott program szerint zajlott a csapat felkészülése, s amikor a válogatott edzőtáborából el tudtam jönni, itt voltam az edzéseken - mondta Bencze Tamás, amikor a torna előtt megkerestük. - Fizikálisan rendben a társaság, taktikai téren viszont van lemaradásunk, hiszen mindössze nyolc játékosunk van a felnőtt keretben. Légiósunk, Lidija Milkova csütörtökön érkezik vissza hozzánk, s várunk még egy próbajátékost, hiszen az irányítóposztról hiányzik még valaki. Mindenképpen jó lesz a torna arra, hogy gyakoroljunk, s abszolút arra kell koncentráljunk már, hogy csapatként kezdjünk el együttműködni.

A Zalakerámia-ZTE KK a férfiak mezőnyében az A-csoportban lesz érdekelt a Marosvásárhely, a Dombóvár és a Falco KC társaságában. A B-csoportban a szereplését kedden lemondott Körmend helyére a Soproni sÖrdögök ugrott be, s itt található még a Paks, a Kaposvár és a MAFC-Újbuda. A ZTE KK ma este 20.00 órától a Marosvásárhely ellen kezd, s a hazai közönség először láthatja kedvenceit a mostani felkészülési időszakban a pályán. Érthető is a kíváncsiság, hiszen a már korábban érkezett amerikai Mark Walters mellett immár két napja az egerszegiekkel készül a szintén amerikai Dametri Hill, akire a centerposzton számítanának a ZTE KK-nál.

- Hill próbajátékra érkezett, eddig két edzésen vett részt velünk, így nagyon kevés időt töltöttünk együtt vele - nyilatkozta a torna kezdete előtt Nikola Lazics, a kék-fehérek szakvezetője. - A Göcsej Kupa viszont remek alkalom lesz arra, hogy jó ellenfelekkel találkozzunk, s együtt játsszunk. Kissé speciális lesz a torna, hiszen amellett, hogy egy játékost tesztelünk, már a konkrét taktikai feladatokat is gyakorolnunk kellene, s mivel hazai környezetben lépünk pályára, teljesen érthető, hogy a közönség eredményt is várna. Megpróbálunk minden szempontból megfelelni, s a hibákon javítani, amit a Falco Kupán is elkövettünk, hiszen két hét múlva kezdődik a bajnokság. Sajnos Simon bokasérülése nem jött rendbe, ő most sem léphet pályára, ahogy a kézsérült Kováts sem.

A Göcsej Kupa első napi programja (Városi Sportcsarnok): Falco KC-Dombóvár 14.45, Sopron-MAFC 16.30, Paks-Kaposvár 18.15, Zalakerámia-ZTE KK-Marosvásárhely 20.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!