Kosárlabda

2006.10.14. 02:29

Körmenden kezdenek

Zalaegerszeg - A hét végén a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában is elkezdődik az új bajnoki szezon. A Zalakerámia Zalaegerszegi TE KK a rajton a szomszédvár Körmend együttesével méri össze tudását ma este 18 órakor a vasi városban. A találkozó iránt ezúttal is élénk az érdeklődés.

nincs nev

Az együttesnél komoly terveket szövögetnek, s ismét jó csapatot szeretnének kialakítani. Erről már évek óta lehetett hallani, ám úgy látszik, most érkezett el a pillanat, amikor ismét a régi hírnevéhez hasonló szereplésre készülnek az egerszegi kosarasok. Egyelőre az 1-8 közé akarnak bejutni, lehetőleg minél jobb pozícióba. Éppen ezért visszahozták Dombóvárról az egykori reménységüket Gáspár Dávidot, mellette négy külföldi kosárlabdázó szerződtetését tervezik. Egészen pontosan kettővel már meg is állapodtak. Rashad Bell Amerikából érkezett a négyes posztra. Vladimir Miskovic pedig szerbiából költözött Zalaegerszegre, hogy erősítse az együttest. Két játékossal pedig megállapodtak, hogy próbajátékon vesznek részt. Már Egerszegen is edzenek, a részletekről Bodrogi Csaba ügyvezető a következőket mondta:

- Marek Miszczuk lengyel kosaras, aki már a hét elején megérkezett - kezdte az egykori válogatott játékos. - A 212 cm magas 29 éves centerrel abban állapodtunk meg, hogy október végéig próbajátékon lesz nálunk. Addig el tudjuk dönteni, hogy megszületik-e köztünk a hosszabb távú kontaktus. Képességei alapján erőssége lehet Marek csapatunknak. Tegnap érkezett hozzánk Szlovéniából egy 22 éves amerikai fiatalember, Maurice Latham. Ő 197 cm magas és tehetséges fiatalember. Amerikában tavaly a Cambell Egyetem gárdájában játszott, 18 pontot dobott találkozónként, 8,9 lepattanó volt a meccsenkénti átlaga. Lehet, hogy egy kicsit még tapasztalatlan, de ugyanakkor rendkívül jó adottságokkal rendelkezik. Egy hétig nálunk tartózkodik, s ezt követően kell kimondanunk a végső szót. Amennyiben igényt tartunk rá, úgy szombaton igazolhat hozzánk.

- Mennyire elégedettek az együttes felkészülésével?

- Összességében azt mondhatom, hogy nagyszerű munkát végzett a gárda, Nikola Lazic vezetőedző és Vertetics István tréner irányításában. Ugyanakkor nem mondhatom el, hogy maradéktalanul elégedettek vagyunk, mert azt szerettük volna, ha már szeptember elejétől a szakmai stáb rendelkezésére áll mind a négy idegenlégiós. Egy kicsit akadoztak a dolgok, Amerikából gyakran hosszú időt kellett várni egy-egy válaszra. Talán az is az oka a viszonylag késői szerződtetésnek, hogy alaposan átgondoltuk a dolgokat és lassabban válogattunk. Pontosabban nem akartunk kapkodni. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy tornáról tornára egyre jobban játszott a csapat, a harmadik rangos megmérettetésen, a Göcsej Kupán pedig már egészen biztató jeleket láthattunk.

- Mit vár a nyitányon az örökös rivális Körmend ellen?

- Ez a mérkőzés mindig kétesélyes. Két olyan együttes játszik, ahol szeretik a kosárlabdát és nagy hagyományai vannak ennek a játéknak. A vasiak is hasonló gondokkal küszködnek, mint mi. Cserélgetik az idegenlégiósokat, egy kicsit talán ebben előbbre tartanak. Nekünk pedig a tavalyi keretünkből maradt játékosok tűnnek összeszokottabbnak. Így minden bizonnyal nagy küzdelemre lesz kilátás szombaton este. Tudom, hogy felteszi a kérdést, miért játszunk egy időben a ZTE-Pécs NB I-es futballmeccsel. Nagyon szerettük volna elkerülni az időpont-azonosságot, de nem mi vagyunk a pályaválasztók, s nem sikerült a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem elérnünk, hogy más időpontban kerüljön sor a találkozóra. Szurkolóink pedig megillették volna, hogy ott legyenek a nagy hagyományokra visszatekintő Zete-Körmend derbin. Akik a futballmeccset választják, nekik is megígérhetjük, hogy megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy jó eredménnyel térjünk haza, s valamennyien örülhessünk a találkozó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!