Kosárlabda

2009.09.24. 02:29

Jó rajtot kapnának el

Zalaegerszeg - A hét végén, a nők kezdik meg előbb a 2009-2010. évi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságot. Az immár ZTE NKK néven induló Volán vezéregyénisége lehet Szélesy Judit, aki hatodik idényét kezdi meg az egerszegi női csapattal.

Kerkai Attila

A Zala Volán-ZTE két évnyi soproni fennhatóság után - a sokszoros bajnok fiókcsapataként működött az együttes és volt, hogy csak a hazai mérkőzéseire utazott Zalaegerszegre - 2004-ben tért haza, s akkor alakult egy szinte teljesen új csapat. Ekkor érkezett Zalaegerszegre Szélesy Judit is, aki előtte Szolnokon játszott (amúgy a Bp. Spartacus nevelése és a BSE-ben is kosarazott), s azóta is kitart a zalaiak mellett.


Szélesy Judit önmagát csapatemberként aposztrofálja, de azért nem vitás: az ô játékán sok múlik
Fotó: Katona Tibor

- A legjobb ajánlatot minden évben Egerszegen kaptam... - üti el nevetve a felvetést (ittragadt volna?), ráadásul megtudjuk azt is, hogy félig meddig zalai származású... - Persze akadtak más ajánlataim is, lehet, hogy kedvezőbbek is, azonban fontos, hogy mennyire megbízható egy klub, s nálam ez döntött. Persze, itt is akadtak csúszások az évek során a fizetések terén, de összességében mindig megkaptuk a jogos járandóságainkat. Egyébként annak ellenére, hogy én a fővárosban születtem, félig-meddig zalai vagyok, hiszen édesapám nagykanizsai, s ma is a városban élnek apai ágon a rokonaim.

- Ezek szerint jól érzi magát itt, s ráadásul az évek során vezéregyénisége is lett együttesének.

- Igen, s ha nem így lenne, biztos, hogy nem maradtam volna Zalaegerszegen. A visszajelzésekből is azt szűrtem le, hogy a szurkolók elfogadtak, viszont magamra vonatkozóan nem szeretem azt a szót, hogy vezéregyéniség, mert én mindig is csapatjátékosnak tartottam magam. Vallom, hogy csakis a társakkal együttműködve lehet sikert elérni, úgy, ha összedolgozunk egymással.

- Ilyen csapat lesz a mostani ZTE NKK is? Mi lehet az erősségük a bajnokság során?

- Én az 5-8. helyezés közé várom a csapatot, remélem, a társak is így gondolják. Azt hiszem, ez a reális célkitűzés. A csapattól többen távoztak a nyáron, elment például Varga Zsófia, vele együtt biztos pontok is. Éppen ezért más típusú lesz a tavalyihoz képest az együttes, valamivel alacsonyabb szerkezetű, viszont gyorsabb és harcosabb. Ez lehet a fő fegyverünk, vagyis a kemény védekezésből való gyors megindulások. Nem véletlen, hogy a felkészülés során jó sokat futottunk...

- Vasárnap az újonc Baja vendégeként kezdenek. Milyen rajtban reménykedik?

- Remélem, sikeres lesz, ráadásul egy jó sorozatot is el lehet kapni az első négy fordulóban, hiszen a bajaiak után a Cegléddel, a Vasassal és a Szolnokkal játszunk. Utána viszont kemény menet vár ránk, sorrendben a Szeged, a Pécs, a Győr és a Sopron következik, vagyis a négy legerősebb csapat. Érthető tehát, hogy nem mindegy, hogy miként kapjuk el a rajtot.


A ZTE NKK együttese a most rajtoló bajnokságban több alkalommal is a Zalakerámia-ZTE KK férfi csapatának találkozója előtt lép pályára hazai környezetben. A kettős mérkőzések szándéka egyértelmű: lehetőleg mél több nézőt kicsalogatni a lányok találkozóira is. Az első ilyen közös fellépés ideje október 17-én lesz, amikor a ZTE NKK a Szolnokot, a ZTE KK pedig a Sopront fogadja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!