Kosárlabda

2010.10.25. 02:29

Jeleskedtek idegenben

A kosárlabda NB I A-csoportjában mind a két zalai együttes idegenben lépett pályára. A férfiak Pécsett, a nők a fővárosban nyertek.

Bóbics László

 

Pécs: Glavinic (15/3), El-Amin (14/6), Deák (11/9), Eilingsfeld (6), Egemonye (21). Csere: Kiss K. (-), Gémes (2), Tóth N. (6), Kovács P. (2), Hosszú (3/3). Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

ZTE KK: Williams (15/6), Vojvoda (27/18), Kámán (21/9), Wilson (10/6), Tóth Á. (13). Csere: Gáspár (1), Tóth G. (2), Baki (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Kipontozódott: Glavinic a 40. percben.

A ZTE kezdett jobban, de négypercnyi játék után átvette a vezetést a hazai csapat. Williams két triplát is dobott, aztán újra a bajnok irányította a játékot. A második negyedben Vojvoda és Kámán vette a hátára a csapatot és remek játékkal szórták a triplákat és a duplákat.

Fordulás után meglépett 7 ponttal a Zete, de a 25. percben 57-57 volt az állás. Ezt követően viszont egyre nőtt a zalaiak előnye. A 37. percben 82-76-ra felzárkóztak a hazaiak, de ezzel el is lőtték a puskaporukat, s végül simán nyert a bajnok.

Ivica Mavrenski: A jól játszó bajnoktól nem szégyen kikapni. Ha így folytatjuk, még szép győzelmeket érhetünk el.

Völgyi Péter: A védekezésünk talán 3-4 percig volt jó. Dobtunk közel 90 pontot,s ez elég volt a sikerhez.

A meccs embere Vojvoda Dávid volt: Örülök, hogy végre jól játszottunk. Az előző találkozókat is megnyertük, de azon nekem nem nagyon ment a játék. Végre tudtam segíteni. Azzal tisztában voltunk, hogy nehéz találkozó vár ránk, nem is csalódtunk. Meg kellett izzadni a sikerért. Dobtam hat triplát, de ehhez kellettek a csapattársak remek megoldásai is. A legfontosabb az, hogy a baranyai megyeszékhelyen is folytatódott a jó sorozatunk.

Vasas Csata-ZTE NKK 41-71 (11-15, 7-15, 8-16, 15-25)Budapest, Pasaréti út, 150 néző. Jv.: Bognár, Surányi.

Vasas: Eördögh (2), Pál (2) Adamecz (2), Balla (11), Kovalcsik (8). Csere: Szabados (-), Bajnóczi (8/3), Mányoki (-), Fehér (3/3), Mansaré (-), Velkay (5/3), Koch (-). Vezetőedző: Diósadi Deák Éva.

ZTE NKK: Bukovszki (6), Zsovár (-), Szélesy (10), Czukor (7), Page (20). Csere: Sonyák (7), Ambrus (5), Szalay (6), Hersics (10/3). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Kipontozódott: Eördögh a 24., Balla a 32., Page a 37. percben.

A hazaiak kezdtek egy kicsit lendületesebben, de néhány percnyi játék után magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat. Meg tudták valósítani, amit elterveztek. Nagyon fegyelmezetten játszottak és szinte lépésről lépésre nőtt az előnyük. A palánk alatt Page nagyon ponterős volt, így nyugodtan kosarazhattak a mezőnyben.

Összességében a remek taktikát kidolgozott és azt nagyon jól be is tartó vendégcsapat magabiztos sikert könyvelhetett el.

Diósadi Deák Éva: Nagyon nem ment a pontszerzés, ez nem a mi napunk volt.

Gáll Tamás: Nagyszerűen védekezett a csapat. A lepattanókat is nagyon nagy százalékban szedtük. Egyik csapat sem dobott igazán jól, de az a lényeg, hogy magabiztosan megnyertük a találkozót. Senkit nem akarok külön kiemelni, bár többen is remekeltek, ám ez a siker elsősorban a komoly közös munkának köszönhető. A nők remekül védekeztek,

a fiúk jól dobtakA Zalakerámia ZTE KK együttese magabiztosan győzött Pécsen. Ebben nagy szerepe van a tapasztalt Kámán Tamásnak

és a fiatal és nagyon tehetséges Vojvoda Dávidnak. Utóbbi érthetően elégedett, hiszen - mt ahogy mondta - végre sikerült jó játékkal kirukkolnia új klubjában.


A Zalakerámia ZTE KK együttese magabiztosan győzött Pécsen. Ebben nagy szerepe van a tapasztalt Kámán Tamásnak és a fiatal és nagyon tehetséges Vojvoda Dávidnak. Utóbbi érthetően elégedett, hiszen – mint ahogy mondta – végre sikerült jó játékkal kirukkolnia új klubjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!