Kosárlabda

2007.09.21. 02:29

Izgalmas nyitány

Zalaegerszeg (ka) - Tegnap megkezdődött a XXXVIII. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa, melynek küzdelmei vasárnapig tartanak a zalai megyeszékhelyen. Csütörtökön négy férfi mérkőzést rendeztek.

Kerkai Attila

Noha hivatalosan majd csak a mai megnyitóünnepséggel veszi kezdetét a Göcsej Kupa, a gyakorlatban már tegnap megkezdődtek a küzdelmek. A nyolc férfi és négy női együttest felvonultató, nagy hagyományokkal rendelkező felkészülési torna évtizedek óta az egyik legrangosabb honi viadalt jelenti. Tegnap az egerszegi Városi Sportcsarnokban a férfiak mutatkoztak be, míg a hölgyek ma kezdenek. A csütörtökön rendezett küzdelmeket a Falco KC- Dombóvár összecsapás nyitotta, mindkét oldalon számos légiós szerepelt, így nem csoda, hogy döntőrészt ők játszották a főszerepet. Kezdetben a Falco irányított, sőt, vezetett már 14 ponttal is, de a harmadik negyedtől a tolnaiak agresszív játékukkal megtörték a vasiak lendületét. Fordítottak, s végül izgalmas hajrá után megnyerték a találkozót. A második mérkőzésen a MAFC és a Sopron találkozott egymással, nyert a Sopron, majd a Paks szor meccsen verte a Kaposvárt. A Zalakerámia-ZTE KK-Marosvásárhely találkozó zárta a sort, s mivel a kezdést eleve későire tették a szervezők - ráadásul még egy áramszünet miatt is csúszott a program -, a mérkőzés lapzártakor még tartott. Internetes kiadásunkban egyébként folyamatosan közöljük a torna aktuális eredményeit.

A tegnapi, lapzártáig befejeződött mérkőzéseken: Falco KC-Dombóvár 81-87, Sopron-MAFC 86-74, Paks-Kaposvár 75-72.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!