Kosárlabda

2010.04.29. 05:29

Hinnant hármasa hozta meg a harmadik sikert, ami nagyon kellett

A férfi kosárlabda NB I rájátszásában kedden este a Zalakerámia-ZTE KK óriási csatában 83-82-re nyert a Sopron ellen, ezzel megszerezte harmadik győzelmét, és bejutott a legjobb négy közé.

zaol.hu

Völgyi Péter, a kék-fehé-rek vezetőedzője a találkozó másnapján így fogalmazott:- A vártnál sokkal nehezebben nyertünk. Hinnantet kivéve szinte senki nem nyújtott átlagon felülit. A csapat vezéralakjai közül Kámán Tamás kimagaslót nyújtott az alapszakaszban és a kupadöntőben is, most viszont nagyon fáradt. Watson sem volt csúcsformában, érezte a sérülését, ami a meccs közben kiújult, és csak az utolsó percekre tudott újra játékra jelentkezni. Nem tudom, mi lesz vele. A Sopron utolsó támadásánál az időkérésnél azon gondolkodtam, hogy egyből szabálytalankodjunk vagy hagyjuk játszani a vendégeket. Az utóbbi mellett döntöttem, mert nem sokkal előtte Kámán technikait kapott, s abban bíztam, ilyenkor nem szoktak a játékvezetők még egy éles döntést felvállalni. Egy biztos, most két napot pihen a csapat, aztán folytatjuk a felkészülést.

- Jövő szerdán kit vár Egerszegre: a Szolnokot vagy az Albacompot?

- Az Albacompot, de nagy valószínűséggel a Szolnok érkezik. A fehérváriak azért is kedvesebbek nekünk, mert az idén az alapszakaszban kétszer, s a kupaelődöntőben is megvertük őket. A Szolnokis meggyengült, Kelley és Taylor is Amerikában van, ami nagy érvágás számukra, de így is nagyon erős csapatuk van. Azonban ezzel nem is akarok túlzottan sokat foglalkozni, most az a lényeg, hogy térjünk vissza arra az útra, amelyiken az alapszakaszban jártunk.


KÉT NAP TELJES KIKAPCSOLÓDÁS
A kék-fehér együttesre nagyon ráfér a pihenés, hiszen a játékosok többsége a feszes tempó miatt rendkívül fáradt. A gárda tegnap Siófokra utazott, ahol egy szálloda vendégei voltak. Ahogy a szakmai stáb elmondta, ennek az útnak az a lényege, hogy a kosárlabdáról ne is essen szó. Vagyis kapcsolódjon ki a gárda, ma pedig szabadprogram van a játékosoknak. Egész pontosan szabadnap, edzés nélkül, a teljes kikapcsolódás jegyében. Péntektől viszont folytatódik a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!