Kosárlabda

2009.05.23. 02:29

Harmadik helyért játszik a ZTE KK kosárlabdacsapata

Zalaegerszeg - A ZTE KK tegnap hazai pályán minimális különbséggel kikapott a PVSK-tól a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének negyedik mérkőzésén, és ezzel lecsúszott a fináléról.

Temesi Hilda

Zalakarámia-ZTE KK-Pécsi VSK 71-72(27-19, 15-24, 13-14, 16-15)Zalaegerszeg, 1800 néző. Jv.: Forrai, Földházi, Hegedűs.

ZTE: Hinnant (12/6), Watson (18/3), Kámán (7/3), Jones (9/9), Trepák (13/9). Csere: Gáspár (3/3), Simon (5), Tóth Á. (2), Baki (2). Edző: Völgyi Péter.

PVSK: Kelley (17/6), Wittmann (8/3), Tóth N. (9/3), Dénes (7), Czigler (7). Csere: Aleksic (8/3), Kapov (5/3), Grebenár (8), Hosszú (3/3). Edző: Stojan Ivkovic.

A meccs kezdetekor a keddi, baranyai találkozó tapasztalataiból kiindulva a kék-fehér szimpatizánsok arról beszéltek, hogy ezzel a meccsel biztosan befejeződik a Zete nagy menetelése - legalábbis az aranyéremért.

A játékosok azonban nem így gondolták. Szenzációsan kezdett a Zete, Trepákkal az élen szórták a triplákat a játékosok (4. p.: 19-9). A Pécs ebben az időszakban kapkodott, edzőjük sokat cserélt, de csak nem találta a legjobb csapatot. A 8. percig legalábbis nagyon nem, akkor már 27-9 volt a Zete előnye. A hazai henger azonban sajnos nem tartott sokáig, hibák jöttek a kék-fehéreknél, becsúszott egy szándékos fault is, az első játékrész végére pedig jelentősen csökkent a zalai előny. És ezzel még nem volt vége a fordulatnak! A baranyaiak a folytatásban jól védekeztek és pontosan dobtak (15. p.: 31-31), igaz, az egyenlítésükhöz kellett az is, hogy a Zete cseréi kevéssé sikerültek. Ám a hazai csapat nem zuhant össze (17. p.: 39-33), igaz, újabb előnyét sem tudta sokáig megőrizni. Összességében: az első félidő az idegek harcát hozta, a szurkolók lelkiállapota az állás változásaival együtt jutott az egyik véglettől a másikig - az euforikus örömtől a végtelen szomorúságba. A nagyszünet után pedig a felek szinte a nulláról (42-43) kezdhettek mindent.

Fordulás után már közel sem volt olyan jó és látványos a játék, mint az első húsz percben, ami valahol érthető is, hiszen mind a két együttes érezte, hogy roppant nagy a tét. A felek fogcsikorgatva küzdöttek - és gyakran voltak elégedetlenek a játékvezetők ítéleteivel. A 24. percben három ponttal a vendégek vezettek, úgy, hogy előtte nem sokkal még Jones dobott triplát. 

Ebben a negyedben esett a legkevesebb kosár, s ekkor volt a legtöbb a hiba: pontatlan passzok, illetve célt tévesztett távoli és közeli dobások tették könnyen feledhetővé a játékot. Az utolsó negyedben annyit változott a helyzet, hogy a Zete egyszer-egyszer megvillant, megint jött egy-egy tripla, és a 35. percben még vezettek is a hazaiak. Három perccel később viszont már egy ponttal a Pécsnél volt az előny, s ezt meg is őrizték a vendégek a végéig.

Mind a két együttesnek járt a vastaps. A pécsiek 3-1-es összesítéssel jutottak az Atomerőmű elleni döntőbe, míg a Zete szerdától a Falcóval vív a bronzéremért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!