Kosárlabda

2009.04.15. 02:29

Egy lépésre a nyolctól

Zalaegerszeg - Szombati, nagyszerű sikere után itt az újabb feladat a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabda- csapata előtt: ma este Nyíregyházán martematikailag is bebiztosíthatja a legjobb nyolc közé jutását a csapat - de ehhez persze győznie kell.

Kerkai Attila

Szombaton rendkívül nehéz mérkőzést nyert meg a ZTE KK a Kecskemét ellen (72-70). Egyrészt mert közvetlen riválisát kellett felülmúlnia, másrészt a vendégek valóban remek teljesítményt nyújtottak, s az mindvégig érződött, hogy nagyszerűen felkészültek a csapatok a másik játékából. A kék-fehérek ezzel a sikerükkel feljöttek a negyedik helyre, azonban mindez csalóka, hiszen olyannyira szoros a mezőny, hogy egy-egy győzelem, illetve bukás jelentős liftezést jelent a táblázaton.

Az egerszegiek olyan ellenfélhez utaznak ma, amelynek már esélye sincs a play off-ba kerülésre. A találkozó (a kezdés: 18 óra) mégsem lesz sétagalopp a zalaiak számára, tudja ezt Völgyi Péter vezetőedző is.

- Szombaton nagy lépést tettünk a legjobb nyolc közé kerülés felé, hiszen lépéselőnybe kerültünk riválisainkkal szemben, de messze nem lehet még megnyugodni - mondta a csapat tegnapi elutazása előtt a szakvezető. - Ebben a rövid időben azt próbáltam sulykolni a játékosaimba, hogy nincs vége a harcnak, Nyíregyházán is nyerni kell. A nyírségi együttes ugyan már nem juthat be a legjobb nyolcba, azonban ismerjük a céljait. Méghozzá azt: ha már így alakultak a dolgaik, akkor a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, vagyis a kilencedik helyezésre törnek, és ez komoly motivációt jelent számukra. Mindez érződik a játékukon, hiszen nagyon keményen küzdenek valamennyi mérkőzésükön, s mi is arra számítunk, hogy nagy csatát vívunk majd velük.

A szombati találkozón a Zetében Srdjan Helbich nem léphetett pályára, hiszen sérülése megakadályozta ebben. Mi a helyzet most vele, illetve ki marad ki az együttesből, hiszen a ZTE KK jelenleg öt légióssal rendelkezik?

- Helbich hétfőn már edzett, és úgy néz ki, pályára léphet szerdán - válaszolta Völgyi Péter. - Ha így lesz, nagy valószínűséggel Donald Wilson marad ki a csapatból, bár el kell mondanon, hogy fájó szívvel hagyok ki bárkit. Wilson nagyszerűen teljesített, ahogy Watson és Hinnant is, s mellette az szól, hogy a csapatot magasítanunk kell a Nyíregyháza ellen. Vendéglátóinknál ugyanis ott van Sitku és Zoran Helbich, a mi centerünk öccse. Ezeken a posztokon erősek, ezért szükséges, hogy Srdjan a palánk alatti kosaraival és - nem mellékesen - kiharcolt faultjaival segítse együttesünket. A csapatom tagjai tettre készek, nagyon akarják a sikert, s reméljük, úgy utazunk haza, hogy az utolsó, a PVSK elleni szombati találkozónknak már egészen más tétje lehet.

Az egerszegiek egyébként már tegnap elutaztak Nyíregyházára, s az esti órákban ott edzettek a helyszínen. A keret tagjai amúgy egészségesek, senki nem sérült meg, és az ünnepek alatt is folyamatosan edzettek, ami érthető: a tét nagy, nem lehet hibázni.Valósz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!