Kosárlabda

2010.10.01. 06:33

A női bajnokságban jó mérkőzést játszott a ZTE NKK együttese

Az élvonalban szereplő női kosárlabdázók már túl vannak a második fordulón, a férfiak viszont csak a jövő héten kezdenek. A bajnok Zalakerámia ZTE KK szombaton 18 órakor az Európa-hírű szerb Crvena zvezda együttese helyett a Körmend gárdáját fogadja.

Bóbics László

A ZTE NKK gárdája szerdán este jó iramú és helyenként látványos mérkőzést játszott a nyáron alaposan megfiatalított BSE-vel. Gáll Tamás, a zalaiak vezetőedzője a meccs előtt arról beszélt, hogy néhány információjuk van a fővárosiakról, de sok mindent nem tudnak róluk.

Meglepetés volt a vendéggárda lendületes, fegyelmezett játéka, s az első félidei jó teljesítményük. Nemcsak sokat, de gyorsan is futottak, és rendre megszerezték azokat a labdákat, amelyek kellettek ahhoz, hogy a kezükben tudják tartani a meccs irányítását. A távoli kísérleteik is többnyire jól értek célba, így az-tán elég gyorsan tízpontos előnyre tettek szert. A félidő végére viszont már szoros volt a meccs.

A szünetben a zalai szurkolók egy része félt, hogy baj lehet, a többség viszont úgy fogalmazott, hogy Gáll Tamás sokat dolgozott a csapattal, s ennek meg kell, hogy legyen az eredménye. Jelentősen változott is a helyzet a fordulást követően. Most a vendéglá-tók domináltak. Végül 9 ponttal győztek, és így tulajdonképpen szinte mindenki elégedett volt.


Gáll Tamás azért nem volt felhőtlenül boldog a győzelem ellenére, de úgy érezte, hogy jó felkészülés volt a hét végi Szolnok elleni derbire, mert hasonló harcos mentalitású gárda vár rájuk szombaton a Tisza partján. A vendégek edzője a vereség ellenére annyit mondott: szinte a maximumot kihozta magából ez a csapat, de lesznek ők még sokkal többre is képesek, mert fiatal és tehetséges társaság.

A férfi kosárlabda-bajnokság a jövő hét végén kezdődik. Egészen tegnap kora délutánig úgy volt, hogy a bajnok Zalakerámia ZTE KK az Európa-hírű Crvena zvezdát fogadja. A hírek szerint számos nemzetközi szinten jegyzett fiatal kosaras érkezett volna. Olyan sztárok, akiket már ismer a szakma, de még otthon játszanak. Valószínűleg rövid ideig, mert nagy elődeikhez hasonlóan a világ legjobb klubcsapatainál egy részük erősítést jelenthet. Lehet, hogy így lesz, de erről a hét végén biztos, hogy nem győződhet meg sem a zalai, sem pedig a körmendi közönség. A tegnap délután kapott információ szerint a csapat egy része megbetegedett, ezért a Magyarországra tervezett mindkét találkozójukat hivatalosan is lemondták.

A két szomszédvárnak így ellenfelet kellett keresni, s adott volt, hogy akkor ők mérik össze tudásukat. Gyorsan megállapodtak, miszerint a körmendiek látogatnak szombaton Zalaegerszegre. A találkozó a labdarúgó NB I-es bajnoki mérkőzés - ZTE- UTE 15.00 - után 18 órakor kezdődik majd a városi sportcsarnokban.

A zalai szurkolók ha egy kicsit csalódottak is, de azért jól szórakozhatnak, hiszen egy küzdelmesnek ígérkező futballmeccs után bármennyire is barátságos mérkőzésről van szó, biztos,hogy egy rendkívül izgalmas, felfokozott hangulatú ZTE- Körmend összecsapás szemtanúi lehetnek.


A VÁRATLAN BETEGSÉG KÖZBESZÓLT
Érthetően keseregnek a zalai kosárlabda-szurkolók, hiszen egy sztárcsapatot láthattak volna szombaton este a zalai megyeszékhelyen. Olyan hírek is érkeztek, hogy a fiatal tehetséges játékosokra épülő Zvezda gárdája „pénzszerző” körútra utazott volna a térségbe. A két meccsel anyagi helyzetén szeretett volna segíteni. Két olyan csapattól akart „manit” szerezni, ahol nem dúskálnak az anyagi javakban. A lemondás hivatalos oka: a szerb játékosok betegsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!