Kosárlabda

2011.02.28. 17:09

A közönség az átalakult ZTE KK-t is szereti

A kosárlabda NB I-ben a hét végén mind a két megyeszékhelyi csapat hazai környezetben játszott. A lányok a Magyar Kupa után bajnoki találkozón is legyőzték (77-68) a Szegedet, a fiúk pedig nagy csatában kikaptak (86-75) a Kecskeméttől.

Bóbics László

A női találkozó elég szerencsétlen időpontban került megrendezésre, mert jórészt egybeesett a ZTE–Haladás labdarúgó-mérkőzéssel. A kosaras klub vezetői elmondták, hogy a kezdésen már nem tudtak változtatni, de a meccs hajrájában így is nagy segítséget kaptak a focimeccsről „átvándorolt” nézőktől. A törzsszurkolóik pedig már előtte is ott voltak a lelátón és buzdították őket.


A bajnokságban a legjobb négy közé jutásért hajtó ZTE NKK ezzel a sikerrel nagyot lépett a kitűzött cél felé. A következő fordulóban az egerszegiek szabadnaposak lesznek, míg a rivális FTC a Szolnokkal játszik és valószínűleg győz. Az utolsó körben a ZTE NKK a Ceglédet fogadja, ekkor illene nyernie; míg a Fradi Győrbe megy, s ha nem győz, akkor az egymás elleni eredmények alapján a zalaiak lehetnek a negyedikek. Ehhez nem kell más, mint hogy a következő két hétben érvényesüljön a papírforma.

– A Szeged ellen jól kezdtünk, aztán megnehezítettük saját dolgunkat – értékelt Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője. – Végig a kezünkben tartottuk az irányítást, de a rossz dobószázalék miatt sokkal nagyobb energiákat kellett mozgósítanunk a sikerért. A bajnoki szünetben Pécsre utazunk, a baranyaiak ugyanis edzőmeccsre hívtak bennünket. Bízunk benne, hogy az alapszakasz végéig már nem lesznek meglepetések bajnokságban és elérjük a negyedik helyet.

A férfi mérkőzésen az anyagi gondok miatt átalakult ZTE először lépett pályára „takarékos” összetételben. A meccs elején mindez nem látszott meg a játékon, a hazaiak szórták a pontokat, később viszont egyre jobban elfáradtak, és a hosszabb kispaddal rendelkező Kecskemét lassan felőrölte az erejüket. A zalai közönségről is szólni kell: a publikum nagy szeretettel fogadta az alaposan meggyengült csapatát. A publikum végig kitartott a gárda mellett, a buzdítás pedig nyilván sokat segített a csapatnak – de ezúttal ez is kevésnek bizonyult.


A Zetéből Baki Gergely jó teljesítményt nyújtott, különösen a találkozó elején. – Az a legfőbb, hogy minden meccs után emelt fővel jöhessünk le a pályáról – fogalmazott a tehetséges kosaras. – A szombati meccsből sikerült kihozni a maximumot. Az elején jól mentek a dolgok, de a hajrára a Kecskemét rutinos játékosai megváltoztatták a helyzetet. Köszönjük a szurkolók segítségét, s reméljük, a továbbiakban is mellettünk állnak.

A hét vége további eredményei, nők: BSE–FTC 42-68, Baja–BEAC 82-71, Cegléd– Vasas 76-58, Sopron–Szolnok 104-68. Férfiak: Nyíregyháza– Szolnok 70-86, Sopron–Falco 78-81, Kaposvár– Albacomp 71-94, Pécs– Körmend 88-76, Salgótarján– Paks 76-81. 


SZERDÁN A FALCO OTTHONÁBAN
A nőkkel szemben a férfiaknak nincs sok idejük pihenni, hiszen kedden 19 órakor már újabb bajnoki erőpróba vár rájuk, a szombathelyi Falco otthonában. A vasi együttest az egykori egerszegi kosaras, Bencze Tamás irányítja, s a hét végén, Sopronban tartalékosan is nyerni tudtak. Szerdán újabb nehéz feladat vár tehát a Zetére.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!