Kosárlabda

2006.11.06. 03:29

A 3. negyed volt a döntő

Szolnok, Zalaegerszeg (bl, ka) - A női kosárlabda NB I A-csoportjában a Kanizsai Vadmacskák Szolnokok vendégeskedtek, a Z. Volán-ZTE pedig hazai környezetben lépett pályára.

Zalai Hírlap

Szolnok: Eglite (10), Heller (-), Tajkov (10), Makszimovics (7), Jerkovics (15). Csere: Sonyák (8), Somogyi A. (18/6), Hegedűs (9), Pilav (-). Edző: Kmézics Zorán.

Kanizsa: Panic (4), Horváth A. (17/3), Varga Zs. (14/3), Molinet (16), Parrado (6). Csere: Völgyi (9), Tálosi (-), Fekete (1), Horváth B. (-). Edző: Farkas József.

Kipontozódott: Horváth A. a 40., Varga Zs. a 40. percben.

A hazaiak nagyszerűen kezdtek, és az 5. percben már 11-0-ra vezettek. Ezt követően tértek magukhoz a vendégek. Egyre összeszedettebben játszottak és még az első fél-időben előnyhöz is jutottak. A Tisza-partiak mindezt ledolgozták és némi előnyükkel folytatódott a játék. A második félidőben ismét szoros volt a meccs, döntetlen is volt az állás, de a hajrában amikor a zalaiak szerettek volna fordítani, sok szabálytalanságot követtek el, a büntetőket viszont remekül dobták a hazaiak, és nyertek.

Kmézics Zorán: Nagyon gyengén játszottunk, de szerencsére így is nyertünk.

Farkas József: A mérkőzés elejét és végét sajnálhatjuk, mert ebben az időszakban játszottunk rosszul, s ezért kaptunk ki.

Zala Volán-ZTE-Vasas-Csata 68-55 (16-13, 15-13, 25-10, 12-19)
Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Forrai, Sabáli L.

Z. Volán: Creamer (11/3), Szélesy (18/9), Gavriloska (19), Hadarics (2), Vescan (12). Csere: Ambrus Sz. (5/3), Fitos (-). Edző: Bencze Tamás.

Vasas: Hutlassa (-), Fejes (4), Laklóth (14/3), Semsei (9/3), Williams (18). Csere: Rasheed (1), Czank (3/3), Berta (5), Bóna (-), Kántor (2). Edző: Tursics Sándor.

A sérülésektől sújtott - gyakorlatilag négy egészséges játékosa volt a zalaiaknak, akik közül többen pályára is léptek - Zala Volán ZTE női kosárlabda-csapata vasárnap este lépett pályára és a nehézségek ellenére kötelező feladatnak tűnt számára az újonc Vasas legyőzése. Az első fél-idő olykor szorosan alakult, s nem játszott jól a Volán, hiányzott belőle a lendület.

Szünet után olykor már felpörgött a zalaiak játéka, ami meg is látszott az eredményen (25. p.: 38-28), s gyakorlatilag ezzel nyert a Z. Volán, amely a végére akár még biztosabbá is tehette volna sikerét.

Bencze Tamás: Jelenlegi helyzetünkben minden győzelemnek örülni kell...

Tursics Sándor: Nagyon hullámzó volt a játékunk, fegyelmezetlenek is voltunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!