Kosárlabda

2015.01.17. 19:50

ZTE NKK: Értékes győzelem a fővárosban

A kosárlabda NB I A csoportjában a fővárosban vendégeskedett a ZTE női csapata. A zalaiak kezdeti bizonytalankodás után megérdemelten nyertek.

MTK - ZTE NKK 70-79 ( 22-19, 21-26,  16-16, 11-18).

Budapest, 200 néző . Jv.: Gál, Fodor, Balogh.

MTK: Semsei (16/3), Orsó (4), Turóczi (14/3),  Medgyessy ( 15/3),  Vukov (6). Csere:  Barnai (3),  Orbán (5/3),  Baksa (1), Böröndy (4), Suppán (2), Zsilinzsky. Vezetőedző: Stevan  Cupics.

ZTE: Nagy D. (12), Ambrus (2),  Varga (10),  Horváth Zs. (5), Zele (24). Csere: Mackay (2),  Velkey (3/3), Draida (13/3), Szélesy (8). Vezetőedző: Gáll Tamás.

A lendületesen kezdő  fővárosiak elhúztak a találkozó elején (5. p.: 11-4). Lassan talált a helyes útra a ZTE. Nagyot küzdve egyenlítettek a zalaiak ( 8. p.: 13-13).  A negyed hajrája egyértelműen  a  házigazdáké volt. Az MTK lendülete a második negyed elején is tartott. A  zalai együttes belement egy adok, kapok játékba, ami nem rá jellemző. A második negyed hajrájában Zele pontjaival felzárkózott  a ZTE. A támadó  játék mellett a  vendégek védekezése is összeállt. A fővárosiak kezdtek elbizonytalanodni.

Szünet után átvette a vendégcsapat a találkozó irányítását, Zele  mellett Darida kosarai is sokat értek,  jól szolgálta ki  a társakat is a zalaiak rutinos játékosa. A vendégek nagyszerűen védekeztek, kevés tiszta dobó helyzetet hagytak  az MTK-nak  A fővárosiak mindent megpróbáltak Medgyessy pontjaival felzárkóztak ( 29. p.: 55-57).  Az utolsó tíz perc előtt azon kellett izgulni a ZTE-nél, hogy a kipontozódás szélére sodródó játékosok közül (Darida, Varga, Zele) kinek kell idő előtt elhagynia a pályát. A zalaiak szerencséjére csak Vargát   pontozták ki a játékvezetők. Egyre magabiztosabbá vált  a ZTE, és  fokozatosan nőtt előnye (38. p.:  62-75).  A hajrára kicsit kiengedtek a lányok, de  a biztos győzelmük nem forgott veszélyben.

Értékes győzelmet aratott a fővárosban a zalai csapat. A siker értékét emeli, hogy több játékos  sérülten vállalta a találkozót. A  ZTE főleg második félidei kiváló védekezése eredményeként nyert az MTK otthonában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!