Kosárlabda

2015.01.23. 20:30

A 2014-es év legjobbjai - Sikerekben és kudarcokban is bővelkedő év volt

Zalaegerszeg – Az elmúlt év legjobbjait díjazta pénteken hagyományaihoz híven a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség.

Jóna István

Dr. Villányi Antal a szövetség elnöke elmondta: 1991-ben volt az első átadó ünnepség, és azóta remek kosárlabdázók és edzők kerültek a díjazottak listájára. A 24. ünnepségen jelen volt Balaicz Zoltán polgármester, a Magyar Kosárlabda Szövetség részéről Bodnár Péter főtitkár, dr. Gyimesi Endre, az MKOSZ elnökségi tagja és a Baranya megyei szövetség elnöke és titkára, Várhalmi Zsolt valamint Téczel Tamás.

– A 2014-es év sikerekben és kudarcokban is bővelkedett – kezdte beszámolóját Villányi Antal. – Sikernek könyvelhetjük el a Megyei Kosárlabda Bajnokság színvonalának emelkedését, ami alapja a zalai kosárlabda tömegsport bázisnak. Sok utánpótlás torna is termékeny talajra talált a megyében. Sikeresen rendeztük meg, dupla hazai győzelemmel a 45. Nemzetközi Göcsej Kupát, és sikeres volt a játékvezetői képzés Nagykanizsán és Zalaegerszegen. Szomorú ugyanakkor, hogy a nagy múltú ZTE KK nehéz időszakot él meg, hogy nincs NB II-es együttesünk, és hogy a diákolimpiákon is kevés az induló.

Díjazók és díjazottak az ünnepség után. Balról: Hanzséros Alajos, Bodnár Péter, Zalatnai László, Tóth Olivér, Jurkó Noémi, dr. Villányi Antal, Horváth Zsófia, Balaicz Zoltán, Lekli József, dr. Gyimesi Endre, Kis Raúl, és Velkey Péter. Fotó: a szerző

Bodnár Péter, egykori játékvezető, a megyei szövetségek átalakításának sikeréről beszélt. Kiemelte az elmúlt év válogatott szinten elért sikereket, amiben a zalai szakembereknek is része volt. 2015-ben pedig rengeteg feladat vár a szövetség munkatársaira, hiszen a felnőtt EB-t, B33 U18-as világbajnokságot rendez többek között Magyarország.

Következett aztán a 2014-es év legjobbjainak járó serlegek átadása. A legjobb utánpótláskorú kosarasnak a lányoknál Jurkó Noémit (ZTE NKK), míg a fiúk közt a Nanjing-ban, az ifjúsági olimpián is járt Kis Raúlt (Zalakerámia ZTE KK) választották. A felnőttek közül két magas játékost, Horváth Zsófiát (ZTE NKK), illetve Lekli Józsefet (ZTE KK) látták a legjobbnak. Idén először a megyei bajnokságból is kiemelték a legjobb játékost, aki az Egerszeg AC csapatában szereplő Tóth Olivér lett. A 2014-es év legjobb edzőjének Hanzséros Alajost, a Kertvárosi Általános Iskola igazgatóját, testnevelőjét választották. Az edzői tevékenysége révén lett kiváló kosaras Tóth Ádám vagy akár Keretész Dániel. Végül, a 2010-ben alapított Kosárlabdáért Zala megyében-díjat is átadta a szövetség első embere, a sportág mecénásnak. Ezt az elismerést Zalatnai Lászlónak, a Zala Volán korábbi ügyvezetőjének ítélte oda a vezetőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!