Kosárlabda

2014.04.28. 18:35

Nyolcadik a ZTE NKK

A női kosárlabda NB I A-csoportjában hétfőn a ZTE NKK együttese hiába küzdött óriási szívvel, kikapott az MTK otthonában és elveszítette a párharcot, így az egerszegiek a 8. helyen fejezték be a bajnokságot.

Kerkai Attila

MTK Budapest–ZTE NKK 83-69 (20-29, 22-15, 19-15, 22-10)

Budapest, 100 néző. Jv.: Jurák, Minár, Válé.

MTK: Medgyesi 15/3, Orsó 13/3, Svitlica 12, Vukov 8, Bagi 15. Csere: Cymmer -, Baksa 6, Reiner 14/3. Vezetőedző: Stevan Cupic.

ZTE NKK: Török 13/6, Varga 15, Ivanovic 16/3, Czukor 10/3, Horváth Zs. 6. Csere: Mányoky 5/3, Fuisz 4, Várvölgyi -. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Kipontozódott: Cymmer a 27., Medgyesi a 38., ill. Czukor a 34., Mányoky a 40. percben.

Török Szilvia (fehérben) főleg a találkozó elején adott nagyon sok lendületet csapatának, de nem sikerült nyernie a ZTE-nek. Fotó: Katona Tibor

Szombati hazai veresége után már csak egy esélye maradt a ZTE NKK együttesének, hogy életben tartsa reményét a hetedik helyezés megszerzésére, ha nyer Budapesten. A hétfői mérkőzésen tulajdonképpen kosárváltásokkal teltek az első percek, aztán elsősorban Török remek sorozatával tíz pont fölé is kúszott a zalai előny (12-23). Hazai oldalon a szombati találkozón megsérült Svitlica újra a kezdőben kapott helyet, ugyanakkor Fritz Judit, akit szombaton szintén ölben kellett levinni a pályáról nem lehetett ott a keretben. Az MTK a második negyedben újra feljött (26-28), de ekkor Varga „indult" be zalai részről (26-38) és a ZTE NKK rendkívül harcosan kosárlabdázott. Viszont nehéz helyzetben volt Gáll Tamás vezető-edző, ugyanis Fritz kiesésével rotációs lehetőségei alaposan leszűkültek. Ebből a szempontból az MTK sokkal jobban állt és Medgyesi révén zárkózott a hazai csapat (36-42), de maradt két pont a szünetre.

A második félidőre a legnagyobb kérdés az volt, hogy bírja-e az immár ezer sebből vérző ZTE NKK. A 31. percben egyenlített az MTK (44-44) és innentől tulajdonképpen nem tudott elszakadni egymástól a két csapat. Fuisz triplájával mozdult ki a ZTE a holtpontról, de persze továbbra is ott loholt a nyakán az MTK (49-54). Hatalmasat küzdött az egerszegi együttes, hiszen hiába fordított még a negyed végén a házigazda, a záró játékrészben egészen a hajráig bármi lehetett volna (35. p.: 63-61). Közben Czukor kipontozódott, ami érzékeny veszteség volt és jött egy döntő szakasz, amikor Orsó villanásával 67-61 lett az állás, bónuszba került a házigazda, s innentől az egerszegiek már csak kapaszkodtak. Kockáztatni kellett, ami persze veszélyekkel is járt és jól használta ki mindezt az MTK és nyert. Ugyanakkor a ZTE NKK nagyot harcolt, de most nem sikerült neki az egyenlítés. Ezzel a 7. helyért kiírt osztályozót 2-0-s összesítéssel az MTK nyerte, a ZTE NKK pedig a 8. helyen végzett a bajnokságban.

Gáll Tamás: „Győzelmi esélyt szalasztottunk el azzal, hogy az első félidőben sok büntetőt hagytunk ki, később pedig ziccereket. Ez a gödörbe taszított minket, de a sípmesterek is hozták az idei formájukat... A végére elfogytunk, de összeségében egy éles, kemény meccs volt, melyen az MTK élvezte a hazai pálya előnyét".

Címkék#ZTE NKK

Ezek is érdekelhetik