Kosárlabda

2014.01.11. 19:45

Nagy vereségbe futott bele Pakson a ZTE KK

Szombaton a férfi kosárlabda NB I A-csoportjának 16. játéknapján a héten edzőt váltó Zalakerámia-ZTE KK együttese a listavezető Atomerőmű SE Paks vendége volt.

Kerkai Attila

A  zalaiakat ezen a találkozón még az eddigi másodedző Heinrich Róbert irányította, azonban a paksi vereség után bejelentették: a spanyol Raul Jimenez veszi át az együttes irányítását.

Doug Plumb dob kosárra Tóth Ádám mellett az Egerszegen, ZTE-sikerrel (77-75) véget ért találkozón. Szombaton a paksiak alaposan visszavágtak... Fotó: Katona Tibor

Csütörtökön  mentette fel  a munkavégzés alól a ZTE KK vezetése Völgyi Péter szakmai igazgatót, így két napja maradt a csapatnak arra, hogy  az új helyzethez igazodva Heinrich Róbert irányításával a lehető legjobban felkészüljön a szombati találkozóra. A zalai együttest elkísérte egy 20-30 fős szurkolói csoport is a paksi mérkőzésre, akik egy drapériát feszítettek ki („Völgyi Peti, mi csak a szépre emlékezünk") a volt edző  melletti szimpátia   kifejezésére. Aztán gyorsan kirajzolódtak az erőviszonyok, hiszen a Paks 7-0-val kezdett, s minden tekintetben felülmúlta a listavezető a zalaiakat. A ZTE KK csapatán leginkább az érződött, hogy nem tudta feldolgozni a héten történteket,  hiszen nagyon sok hibával kosarazott a társaság.  A lepattanókat is jobban szedte a hazai együttes, de volt egy pillanat, amikor újra visszajöhetett volna a ZTE KK tíz pontra (ekkor Gáspár triplája akadt be), azonban a volt egerszegi Baki kétszer is  villant távolról. A Paks újra „megnyomta" a  meccset (18. p.: 41-23).

A második félidő  elején Lekli pontjaira (43-29) gyorsan jött a válasz, majd Safford tripjája hatott üdítően. Mindezek viszont csak felvillanások voltak, a lényegen ugyanis nem változtatott. A Paks minden tekintetben uralta a játékot, s innentől kezdve már látványos akciókkal sem fukarkodott a házigazda (57-32). Az utolsó negyedre nagyon ellépett a Paks (67-36), és az utolsó negyedben 5 percig nem dobott pontot a ZTE KK. Amikor a Duna-partiak   is a cserejátékosaikat szerepeltették,  akkor sikerült először betalálni a zalaiaknak    Velkey hármasa révén. A ZTE KK  nagy arányú vereségbe futott bele, s nem sikerült elérni azt, amire készültek, hogy  helyt álljanak a jóval esélyesebb Pakssal szemben.   A találkozó után Podlovics Péter, a ZTE KK ügyvezetője az öltözőben bejelentette: a csapat szakmai munkájának irányítását hétfőtől a spanyol Raúl Jimenez  veszi át, aki korábban a Debrecen együttesénél már dolgozott Magyarországon.

Atomerőmű SE Paks – Zalakerámia-ZTE KK 88-51 (25-12, 18-13, 24-11, 21-15)

Paks, 1000 néző. Jv.: Kapitány, Hegedüs, Radnóti.

Paks: Vaughn 16, McGruder 11/3, Körtélyesi 7/3, Szabó Zs. 8/6, Tóth Á. 12. Csere: Baki G. 6/6, Einlingsfeld 16, Medve 3/3, Kovács Ák. 7, Kerpel-Fronius 2, Illés -, Antoni-.  Vezetőedző: Branislav Dzunic.

ZTE KK: Boston 5/3, Gáspár 9/9, Plumb 4, Safford 10/6, Lekli 6. Csere: Kámán 2, Koma -, Kovács Ád. 4,  Puszta 1, Czinger 2, Velkey 8/6.  Megbízott edző: Heinrich Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!