Kosárlabda

2012.05.02. 05:49

Kanizsa KK: szünet után akadozott a támadójáték

Nagykanizsa - Az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokság 5-8. helyért kuparendszerben zajló rájátszásában a Kanizsa KK a szintén nyugati csoportból ismert SMAFC otthonában szenvedett vereséget.

Benedek Bálint


Miután a nyugati csoport alapszakaszának győztese a Kanizsa KK mellett a harmadik soproni SMAFC sem jutott be a legjobb négy közé, most egymással kell farkasszemet nézniük az 5-8. hely megszerzéséért. A két élcsapat nehezen lendült játékba, hiszen az első negyedben végig fej-fej mellett haladtak, egyik fél sem tudott jelentős előnyre szert tenni. Azonban a folytatásban sem változott jelentősen a játék képe: továbbra is sokat hibáztak a küzdő felek. A negyed végére a kanizsaiak ritmusos, kiváló támadásokkal, ha csak egy hajszálnyi különbséggel is, de átvették a vezetést.

A térfélcsere után 5 percig tartották előnyüket Bauszék, ám eztán teljesen szétesett a támadójátékuk, amit a lelkesen küzdő hazaiak kihasználtak, s ezzel előbb felzárkóztak, az etap végére kiegyenlítettek. A befejező játékrészben pontatlanul játszottak Zsámárék, több labdát is eladtak, valamint közelről és távolról egyaránt nagyon rossz százalékkal dobtak. Ezeket a gyengeségeket nagyszerűen kihasználva a Sopron MAFC egyre jobban elhúzott a gépgyáriaktól, így a hazaiak magabiztosan, kilenc ponttal megnyerték a találkozót.

A Kanizsa KK a visszavágón május 6-án (vasárnap) 18 órakor a Cserháti-csarnokban fogadja a SMAFC együttesét.

Jók: Balogh, Bausz.

Kovács Nándor: Második félidei gyenge támadójátékunk miatt veszítettünk. Ha feljavulunk, ledolgozhatjuk a hátrányunkat.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!