Kosárlabda

2012.05.08. 09:27

A Kanizsa KK a hetedik helyért meccsel

Nagykanizsa – Az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokságában a Kanizsa KK csapata az 5–8. helyért zajló kuparendszerű rájátszásban hazai környezetben ugyan nyert, ám ez kevés volt, így „csak” a 7. helyért csatázhat a Péccsel.

Benedek Bálint

Kanizsa KK DKG-East– SMAFC 89-86 (24-27, 16-14, 22-15, 27-30)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Farkas, Márton, Gelencsér.

Kanizsa: Bausz (27/6), Balogh (10/9), Tóth (-), Hoffmann (28/3), Bödör (3). Csere: Bus (7/3), Czigler (4), Stárics (-), Zsámár (2), Kertész (-), Beák (8/6). Edző: Kovács Nándor.


Mivel az 5–8. helyért zajló, kuparendszerű rájátszás soproni találkozóján 9 pontos hazai győzelem született, a visszavágón legalább 10 ponttal kellett volna nyernie a kanizsaiaknak ahhoz, hogy a következő páros csatában az 5. pozícióért játszhassanak. Ennek megfelelően, nagy elánnal kezdett a hazai gárda, s úgy tűnt, a jól játszó Hoffmann vezetésével sikerülhet ledolgozni a hátrányt, de elkapta a fonalat a vendégcsapat és már vezetett is, amikor a gépgyáriak újra átvették az irányítást (32- 31).

Fordulás után Beák hárompontosa adta meg a jelet egy remek sorozatra. A kanizsaiak centerét, Hoffmannt nem tudták tartani a soproniak, így a 26. percben megvolt a hőn áhított különbség (57-47). Nem tartott sokáig az öröm: néhány gyors akcióval csökkentette hátrányát a látogató. A befejező játékrészben felváltva estek a kosarak, s bármennyire is hajtottak a kanizsaiak, nem tudtak elhúzni a pontosan büntetőző vendégektől (39.p.: 83- 78). A mérkőzést ugyan a gépgyári együttes nyerte, de csak 3 ponttal, így a továbbiakban a 7-8. helyért vívhat újabb páros csatát a PTE-PEAC PVSK csapatával. Az első mérkőzést Pécsen tartják május 11-én, a visszavágóra május 20-án (vasárnap) 18 órakor kerül sor.

Jók: Hoffmann, Bausz, Bus.

Kovács Nándor: „Küzdöttünk, hajtottunk, de a végére elfáradtunk, így a kelleténél kevesebb ponttal nyertünk.” 



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!