Kosárlabda

2012.04.23. 17:31

Kanizsa KK: későn eszméltek és két pont hiányzott még (képgalériával)

Nagykanizsa – Az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének a visszavágóján a Kanizsa KK hazai pályán nyolc ponttal győzte le a Baját, de 148-146-os összesítéssel a keleti csoport negyedik helyezettje jutott tovább.

Benedek Bálint

Kanizsa KK DKG East– Bajai Bácska 81-73 (17-20, 19-11, 15-21, 30-21)
Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Gelencsér, Tóth K., Sabáli. NB I B-s férfi mérkőzés, negyeddöntő, visszavágó.
Kanizsa: Bausz (13/9), Beák (23/9), Balogh (18/6), Murvai (-), Hoffmann (5). Csere: Kertész (-), Bödör (9), Bus (-), Czigler (4), Tóth (9). Edző: Kovács Nándor.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, ám hiába igyekeztek a csapatok, egyikőjük sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni (4. p.: 5-5). A kanizsai oldalon a védekezéssel nem volt probléma, a dobásokkal viszont már annál több, távolról rosszul céloztak Baloghék. Aztán a negyed végére a csereként pályára lépő két, kettős igazolású zalaegerszegi játékos, Kertész és Bödör újra felpörgették a játékot. A második negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám az etap közepénél a gépgyáriak akarata érvényesült (18. p.: 35-29).


A fordulást követően nem változott lényegesen a helyzet, a bajaiak az agresszív védekezésükkel meggátolták a hazaiak támadásait (25. p.: 43-42). Az egyre feszültebb hazaiak hiába igyekeztek, nem tudtak jelentősebb előnyre szert tenni. Az utolsó negyedben is küzdöttek a dél-zalaiak, de továbbra is pontatlanul és görcsösen játszottak (35. p.: 57-56). Ekkor viszont hirtelen új erőre kaptak, s Bausz gyors egymásutánban dobott hárompontosaival „lerázták” magukról az ellenfelet, de már túl későn. A Kanizsa KK ugyan nyert, mégis vesztett: a kuparendszerű csatában 148-146-os összesítéssel nem jutott be a legjobb négy együttes közé.

A Kovács-legénység ezután az 5–8. helyért kuparendszerben csatázik tovább. A másik ágon az Eger a SMAFC-ot búcsúztatta, így utóbbi csapattal – várhatóan a hét végén – találkozik a Kanizsa KK.

Jók: Beák, Bausz, Balogh.

Kovács Nándor: „Amikor volt esély behozni a hátrányt, mindig jött egy-két hiba, ezért nem tudtuk a tíz pontot ledolgozni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!