Kosárlabda

2012.04.03. 18:23

Egy negyedet megnyert Sopronban a ZTE NKK

Sopron – Kedden este megkezdte a két győzelemig tartó elődöntős párharcot a női kosárlabda élvonalban a ZTE NKK, a címvédő vendégeként.

Kerkai Attila

Uniqua Euroleasing Sopron– ZTE NKK 86-65 (25-13, 26-15, 18-10, 17-27)
Sopron, 400 néző. Jv.: Valovics, Bognár, Gorka.
Sopron: Fûrész (6), Zavecz (6), Kurasova (13), Krnjic (16), Horti (12). Csere: Czank (17/3), Szabó (12/6), Licskai (2), Domcsecs (-), Böröndy (2), Vágvölgyi (-). Edző: Székely Norbert.
ZTE NKK: Bukovszki (15/ 3), Zsovár (13/6), Vida (12/6), Szélesy (9/3), Horváth Zs. (-). Csere: Varga (2), Czukor (9), Szalay (1), Ambrus Sz. (4). Edző: Gáll Tamás.
Kipontozódott: Zavecz a 33., illetve Szélesy a 37., Czukor a 39. percben.


Jó hangulatban készülődhetett az elődöntő első felvonására Gáll Tamás együttese: az esélyesség egyáltalán nem nyomta a zalaiak vállát, hazai oldalon viszont akadtak gondok. Az irányító Németh Bernadett sérülése miatt be sem került a keretbe, míg a szintén sérült Fegyverneky Zsófia ugyan melegített, de az előzetes hírek is úgy szóltak, hogy őt sem veti be a mérkőzésen Székely Norbert. A találkozónak így is magasan a szezonban még veretlen hazai csapat volt az esélyese.

Ám Bukovszki öt pontja vezette be a találkozót (0-5), de aztán a palánk alatt nyomasztó magassági fölényben lévő hazaiak fordítottak. A ZTE NKK csak nehezen tudott tiszta dobóhelyzetbe kerülni, viszont a körülményekhez képest így is tartotta a frontot (21-12). Egyedül a Krnjic–Kurasova– Horti „tengellyel” nem tudtak mit kezdeni az egerszegiek, akik csak a középtávoli és kinti dobásaikban bízhattak, ám azok sajnos nem úgy „sültek”, mint kellett volna (15. p.: 37- 20). Később aztán már a figyelem is lankadt, s ezt maximálisan kihasználta a Sopron.

A szünetbeni statisztika árulkodó volt: a hazaiak a megszerzett lepattanók terén 33-9-re vezettek. A második félidő aztán váratlan közjátékkal indult: a 22. percben – sérelmezve egy meg nem ítélt faultot – Gáll Tamás hatalmasat rúgott az oldalvonalhoz kiguruló labdába, amiért kiállították. Segítője, Tuboly József vette át a meccselést, amin alighanem ő is alaposan meglepődött. A Sopron ekkor már 66-34-re vezetett, a ZTE NKK letámadott, és a jó labdaszerzésekkel láthatóan meg is zavarta a házigazdát. A 36. percben 73-55-re visszazárkózott a ZTE NKK, ekkor Székely Norbert mágnestábája vágódott a földhöz...

A mérkőzést persze a Sopron nyerte, ezzel 1-0-ra vezet a páros csatában. Folytatás pénteken 17.30-tól Egerszegen. 


ÍGY LÁTTÁK AZ EDZŐK
Székely Norbert: „Nagyon korán eldőlt a mérkőzés, ennek megfelelően játszott a két csapat. Nagyon nem szeretem, ha ilyenkor a játék nem csak a kosárlabdáról szól...”
Gáll Tamás: „Szünetig gyengék voltunk, ami eldöntötte a meccset. Egy nyilvánvaló szabálytalanságot nem toroltak meg, és a csapatom is gyengén játszott. Ez hozta ki belőlem az indulatot. Pénteken harcolni fogunk.”



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!