Kosárlabda

2011.11.29. 03:29

A ZTE KK-nak már hiányzik egy-két győzelem

Túlzás lenne állítani, hogy megnyert mérkőzést veszített el szombaton a Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata, de tény, hogy az egerszegiek kezében volt a döntés a Pécs ellen.

Kerkai Attila

Méghozzá azért, mert az eddigi türelem úgy tűnik kezd elfogyni a sikertelenség természetes következményeként. A szakvezetést lehet kritizálni, hiszen a csapat nem tudott elmozdulni a holtpontról, ám ebben a játékosok felelőssége sem megkerülhető. A PVSK ugyanis egyszerű fegyverrel élt: zónavédekezése hozta meg számára a győzelmet. A találkozó után a most már ponterősen is játszó Tóth Gergelyt kérdeztük: szerinte miért nem tudott nyerni a csapat.

- Elsősorban a támadásaink nem sikerültek, ez a mi hibánk, mert nem a megbeszéltek szerint ment a játék. Az is igaz, hogy a pécsi Eilingsfeld két hármasa döntőnek bizonyult a kritikus időszakban - vélte.

Tóth Gergely nem vádolható azzal, hogy kulisszatitkokat árult volna el, hiszen a tréner, Kis Attila is amiatt volt dühös, mert a zónát senki sem bontotta meg, Perine nem tört be, pedig ez feladata lett volna de a két magas ember (Kinter, Hines) sem mutatkozott aktívnak e tekintetben.

A jövő szempontjából viszont éppen ez a kulcs, hiszen ha a taktikai fegyelem lazul, annak időben elejét kell venni. A ZTE KK ugyanis a mai mezőnyben - és legfőképpen mostani helyezetében - nem engedhet meg magának akkora luxust, hogy egy éles mérkőzésen még az előre megbeszélt játékról is lemondjon . Mert vagy működik a csapatjáték vagy sem, ha nem megy, akkor lépni kell. Talán ez a pofon arra is ráébresztett mindenkit a klubnál: most már nem elég a csapatépítés zökkenőire fogni a sikertelenséget (amely persze ezzel együtt probléma), a koncentráció is elengedhetetlen. És persze lehet, hogy több kockázatot is fel lehetne vállalni, de ez már egy olyan mondat, melyet általában a kívülállók szoktak elengedni , hiszen a döntés felelőssége nem az övék...

A végére hagytuk azt a momentumot, amely viszont dicsérendő: Gáspár Dávid olyan formát mutatott, amelyben tényleg csak a szőrszálhasogatók találhatnak hibát. A ZTE KK csapatkapitánya remek formában dobott, és őt igazán lehet sajnálni, hogy nem sikerült győzelemmel megkoronáznia remek estéjét.

 Lejárt Tim Whitworth hárommérkôzéses próbajátéka, s Kern Lajostól, a ZTE KK ügyvezetőjétől megtudtuk: meghosszabbították az amerikai fiú „mandátumát”, vagyis marad Egerszegen. A klubvezető hozzátette: meglátják, hogy a keretben késôbb szükség lehet-e további változtatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!