Kosárlabda

2011.10.07. 05:29

Türelmet kér a kapitány

Szombaton a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában is megkezdődnek a küzdelmek. A Zalakerámia-ZTE KK csapatkapitánya, Gáspár Dávid is érzi, hogy más lesz ez a szezon, mint voltak az előzőek.

Kerkai Attila

Nehéz hónapokon jutott túl a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda együttese, hiszen hiába az elmúlt három év sikerei, a nyáron még a klub léte is veszélybe került. Az, hogy végül a ZTE KK nevezett a bajnokságra az önkormányzat mentőakciójának köszönhető. Ám, hogy milyen lesz ez a csapat, erről kérdeztük Gáspár Dávid csapatkapitányt, de előbb arról: milyennek ítéli meg a felkészülést?

- Alapvetően úgy állt össze a keret, hogy nem lesz külföldi játékos, így sok fiatal került be a keretbe - kezdte a kapitány. - A korábbi kerettagokra pedig új szerepkör vár, hiszen kiegészítő emberekből kell standard játékosokká avanzsálni. Nem könnyű feladat, de tisztában vagyunk vele, hogy mindannyiunk számára óriási kihívás ez. A felkészülés is ennek szellemében zajlott.


A felkészülési tornákon nem nyert a csapat, ami a ZTE KK múltját tekintve szokatlan. Gáspár Dávid szerint mégsem lehet temetni őket.

- Sajnos tény, hogy nem nyertünk mérkőzést, de nem is vertek agyon minket - állapította meg. - Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy szétvetne bennünket az önbizalom, hiszen tudjuk, hogy a bent maradásért kell majd küzdenünk, ám van tartása, főleg a védekezésben a csapatnak és erre lehet építeni. A másik cél, hogy egyenesbe jöjjön a klub, elsősorban anyagilag persze, de arra is értve: elkezdődjön egyfajta építkezés, ami a jövő együttesét teremtheti meg.

Szombaton a Sopron ellen, hazai környezetben kezdi meg a pontvadászatot az együttes, a közönség pedig a hatodik játékos lehet. Gáspár Dávid szerint a nézőknek is tisztában kell lenniük a jelenlegi csapat valós erejével.

- Türelem kell, hiszen ez egy fiatal csapat, amely harcol, de sok hibát is elkövethet. Amennyiben a nézők ezt elfogadják vagy díjazzák, hogy megalkuvást nem tűrően harcolunk, akkor úgyis kijönnek és segítenek. A tét most az, hogy NB I-es csapata legyen a jövőben is a városnak.

A légióskérdéssel kapcsolatban tegnap olyan információ jutott el hozzánk, hogy este a csapattal edzett egy új játékos. A klubnál egyelőre senki nem kommentálta mindezt, de ma szezonnyitó sajtótájékoztatót tart a klub. Talán ezt követően okosabbak leszünk.


A PLUSZ FORRÁSOKBAN IS BÍZVA
A ZTE KK ügyvezetője, Horváth Zsolt szerint a csapat működése biztosított, persze szigorúan az egyensúly megtartása mellett. A szorult anyagi helyzetben pluszforrást keresnek, a társaságiadó-kedvezmény segíthet ebben: Tegnap bírálták el a szövetségben többek között a klub pályázatát is a tao-kedvezményre, melyről konkrétumok is elhangozhatnak a mai sajtótájékoztatón. Közben légiós igazolására is nagy erőket mozgósítanak.



Kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!