Kosárlabda

2011.10.18. 02:28

Kosár-csaták - Meglepetés nélkül

A kosárlabda NB I-ben szereplő mindkét megyeszékhelyi csapat hazai környezetben lépett pályára. A ZTE NKK a DKSK-MISI csapatát magabiztosan, 86-57-re legyőzte, a Zalakerámia ZTE KK pedig nagy küzdelem után kikapott 64-72-re a Fal- co KC Szombathelytől.

Bóbics László

A Zalakerámia ZTE KK- Falco KC Szombathely találkozó is az előre megírt forgatókönyv szerint alakult, legalábbis ahogy a papírforma ígérte. Kis Attila, a Zalakerámia-ZTE KK edzője elégedett volt játékosaival, annak ellenére, hogy kikaptak. Ez azért érthető, mert a klub anyagi helyzete nem engedi meg, hogy az átlagosnál nagyobb tudású kosarasokat igazoljanak. Így zömében a fiatalokra építenek, és egyre egységesebb, harcosabb arcukat mutatják. Az amerikai légiós, Perine erőssége lehet a csapatnak - ezen a meccsen is az volt - nagyszerűen dob, ponterős, igaz, fizikálisan még erősödnie kell ahhoz, hogy hosszú távon meghatározó tudású kosárlabdázója legyen az egerszegi alakulatnak. A meccs egyik vitatott szereplője Kinter György volt. A magas növésű fiatalember sokat volt az elmúlt időszakban sérült, így kétségtelen, hogy vannak hiányosságai és hibái, de a képességei alapján ha lehiggad, s több játéklehetőséget kap, sokkal többre viheti. Gondoljunk csak vissza Polster Péterre! Ő sem úgy kezdte, hogy egyből alapember lett, de végtelen nagy szorgalmával, akaratával később mégiscsak meghatározó emberré nőtte ki magát. Ehhez kellett a szakvezetés és a szurkolók türelme is, és Péter meghálálta ezt. Most bízzunk abban, hogy Kinter György is hasonlóan tesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!