Kosárlabda

2011.03.27. 11:40

Óriási bravúr: Körmend-verés Zalaegerszegen! (Frissítve videóinterjúval, képgalériával)

A kék-fehér gárda rajt-cél győzelmet aratott, hiszen elejétől a végéig magabiztosan játszva vezetett a Körmend ellen. Az egerszegi csapatban Kámán Tamás fantasztikusat alkotott, 29 pontja mellé 12 lepattanót is begyűjtött. Azonban ma este senkire nem lehetett panasz, mindenki extrát nyújtott, le a kalappal Egerszeg város férfi kosarasai előtt!

Urbanics Pál

Zalakerámia ZTE KK - MJUS-Fortress Körmend 82-73 (17-12, 19-17, 23-18, 23-26)

Zalaegerszegi városi sportcsarnok, Jv.: dr. Valovics I., Kapitány G., Frányó P. (Schäffer)

ZTE: Vertetics (6), Baki (9) Kámán (29/12), Gáspár (17/6) Tóth Á. (7). Csere: Kinter (7), Tóth G. (5), Délity (2).

Körmend: Ruják (2), Németh (14/12), Ferencz (8/6), Bell (27/9), Dies (16). Csere: Hegedűs (4), Dávid (2), Trummer (-), Boldizsár (-)

A nagy győzelem után vasárnap készítettünk hosszabb interjút Völgyi Péter vezetőedzővel, aki elmondta mi lehetett a siker receptje. A magyar bajnok edző kendőzetlenül beszélt a meccsről, "új" csapatáról és a jövő Zetéjéről.

A videó tanulsága is ez: a ZTE-Körmend párharc egy másik dimenzió.

Perceken belül kezdetét veszi a mérkőzés, rengeteg néző tette tiszteletét a városi sportcsarnokban, a vendégszektor is teljesen megtelt.

A mérkőzés előtt köszöntötték Dallos Ádámot, aki az utóbbi években rengeteget tett a ZTE külső megjelenéséért, rengeteg kiadvány köszönhető neki és csapatának. Ádám most távozik, a helyére remélhetőleg hasonlóan elszánt szakember érkezik.

 Összefoglaló a meccsről itt!


4. negyed:

10. perc: Kámán újabb hárompontosa után: 76-63. Dies begyötri a labdát Tóth Ádám mellett: 76-65. Büntetőt is dobhat. Ez is jó: 76-66. Ruják Gáspárral szemben szabálytalan, büntetők következnek. Gáspár mindkettőt bevágja: 78-66. Talpon az egész csarnok! Bell kosara után büntetőt is dobhat, Tóth Ádám is kipontozódott. Bell büntetője is jó: 78-69. Délity is szerez egy kosarat: 80-69. Bell hárompontosát Dies segíti vissza a gyűrűbe: 80-71. Gáspárral szemben Ruják szabálytalan, kipontozódik, Gáspár pedig büntetőzhet. Mindkettő jó: 82-71. Hegedűs kosarával: 82-73. Ez a végeredmény is! Nyert a ZTE!

9. perc: Kámán passzát nem tudja megfogni Kinter, a vasiak támadhatnak. Kinter kipontozódik, miután Diesszel szabálytalankodik. Dies büntetői közül csak az egyik jó: 73-63.

8. perc: Kámánnal szemben Dávid szabálytalan. A hazaiaknál Tóth Ádám helyett Kinter a pályán. Kámán passza után Kinter eredményes: 73-62. Dies rossz dobása után Verteticsé a lepattanó. Gáspár próbálja meg eldobni Ferencz mellett, pontatlanul, az ellentámadásnál fenn ragad a labda a gyűrűn. Időkérés. Óriási hangulat van a zalaegerszegi városi sportcsarnokban zalai részről. Zúg a Ria-ria-Hungária, hiszen a ZTE színmagyar csapattal veszi fel a küzdelmet.

7. perc: Vertetics és Kámán cicázta ki a körmendi védelmet, előbbi a pontszerző: 68-59. Tóth Gergely kipontozódott. Dáviddal szemben volt szabálytalan. Dávid mindkét büntetőt bedobja: 68-61. Gáspár triplájával újra 10 pont a különbség: 71-61. Bellel szemben Tóth Ádám követi el 4. hibáját. Büntetők következnek. Bell egyik büntetőjét dobja csak be: 71-62.

6. perc: Kámántól lop labdát Hegedűs, Bell félkezes zsákolása után 66-59. Az ellentámadásnál Tóth Ádám lép ki, újra a Körmend támadhat. Ruják közeli dobása pontatlan, Kámáné a lepattanó.

5. perc: Most Ferencz dob triplát a sarokból, az állás 66-57. Baki hárompontosa nem jó, Hegedűsé a lepattanó. Bellel szemben Tóth Gergely szabálytalan, ez már a 4. hibája. Vertetics Rujákkal szemben szabálytalan, ismét oldalról jön a Körmend. Hegedűs triplája kimarad, Tóth Ádámé a lepattanó.

4. perc: Baki nagyon rövid hárompontosa után Hegedűsé a lepattanó, Ruják dob triplát a sarokból: 64-54. Dávid szabálytalan Tóth Ádámmal szemben, oldalról jön a ZTE. Vertetics könnyű kosarával: 66-54. Tóth Gergely állítja meg szabálytalanul Bellt, neki a 3. hibája.

3. perc: Tóth Ádámmal szemben Hegedűs szabálytalan, odlalról jöhet a ZTE. Baki újabb eladott labdája után támadhat a vendégcsapat. Ferencz dobása nem jó a sarokból, Bellé a lepattanó, az amerikaival szemben Kámán szabálytalan. Oldalról jöhetnek a vasiak. Kámán kap pihenőt, a helyére Tóth Gergely áll. Németh kezéből csúszik ki a labda, beadása nagyon rossz Hegedűsnek, a labda elhagyja a játékteret. A ZTE támadhat.

2. perc: Gáspáer betörése után lepattan a gyűrűről a labda, azonban az ellentámadásnál Németh is hibáz. Újra támadásban a ZTE. Baki adja el a labdát, Hegedűs zsákol: 62-51. Tóth Ádámtól Ferencz szerzi meg a labdát, majd Belltől Kámán, akivel szemben Hegedűs szabálytalan. Szándékos hiba! A ZTE dobhat büntetőket, és utána oldalról jöhet a csapat. Kámán mindkettőt bevágja: 64-51.

1. perc: Az utolsó negyedet a vendégek kezdik. Bell kosarával 10 pontra jönnek fel a vendégek: 59-49. Kámán hárompontosa után 62-49. Tóth Ádám szerez labdát Belltől, újra a ZTE támadhat.

3. negyed:

10. perc: Gáspár, majd Tóth Gergely is elhibázza dobását, a labda azonban Boldizsárról megy ki, így újra a ZTE támadhat. Trummer Bakival szemben szabálytalan, utóbbi dobhat büntetőket. Mindkettő jó, újra 15 pont a ZTE előnye: 59-44. Németh a semmiből dob hárompontost, ez már a 4. neki a mérkőzésen: 59-47. Az ellentámadásnál  a ZTE eladja a labdát, Németh újra beleáll a hárompontosba, ez azonban nem jó. A 3. negyed vége: 59-47.

 

9. perc: Gáspártól szerez labdát Boldizsár, Bell ziccerben hibáz, Kámáné a lepattanó. Gáspár nagyon pontatlanul dob távolról, újra a vasiak támadhatnak. Némethtel szemben Gáspár szabálytalan, előbbi dobhat büntetőket. Németh mindkettőt kihagyja.

8. perc: Baki eredményes közelről: 56-41. Tóth újból csak egy büntetőt tud csak beszórni: 57-41. Újra a Körmend támadhat. Ferencz kihagyja, azonban az ellentámadásnál ő szerez labdát Kámántól. Németh triplája után: 57-44.

7. perc: Trummer hibázik távolról, a ZTE-é a lepattanó. Tóth Gergellyel szemben Boldizsár szabálytalan. Tóth dobhat büntetőket. Az egyik jó: 54-41.

6. perc: Dies Kinter mellett eredményes: 47-41. Dies harmadik hibája után oldalról jöhet a ZTE. Kinter újabb kosara után újabb büntető is következhet, hiszen Bell szabálytalankodott vele. Az amerikainak is már a 3. hibája. A büntető is jó: 50-41. Kinter elköveti 4. hibáját is, le is megy, a helyére Tóth Gergely érkezik. Dies büntetői következnek. Az első kimarad. A második szintén. A ZTE Támadhat. Kámán hárompontosával ismét 10 fölött a különbség: 53-41. Vasi időkérés. Kámán 21 pontos!

5. perc: Dies hagy ki ziccert, Vertetics gyönyörű labdát ad Gáspárnak, aki bevágja és büntetőt is dobhat Ruják 3. hibája után. Ez is jó: 44-37. Kinter személyi hibát kap szabálytalan zárás miatt a büntető után. Neki is a 3. hibája. Bell újabb kosarával: 44-39. Kámán Dies mellett tör be, a kosár jó, plusz még egy dobás. Ez is jó: 47-39. Kámán 18 pontos.

4. perc: Ferencz első kosara: 38-34. Baki betörése után adja el a labdát. Időt kér Völgyi Péter. Dies-kosár, plusz Tóth Ádám 3. hibája miatt büntető is következik. Tóth helyett Kinter a pályán. A büntető után: 38-37. 1 pontra jön fel a vendégcsapat. Kámán hárompontosa jó, Vertetics szépen alakította ki a helyzetet: 41-37.

3. perc: A ZTE támadhat. Tóth Ádám kosarával. 38-29. Bell újabb hárompontost dob, egyelőre ő tartja meccsben a vasiakat: 38-32. Jól védekezik a Körmend, lejár a hazaiak támadóideje. Ismét a Körmend támad.

2. perc: Verteticset a másik oldalon Németh szereli, így újra a piros-feketék támadhatnak. Baki szabálytalanul állítja meg Ferenczet, ez az első hibája. Oldalról jöhet a Körmend. Ferencz hárompontosa nem jó, a lepattanó Diesé. Rujákot szereli a levegőben úszva Tóth Ádám.

1. perc: A ZTE kezdi a második félidőt. Gáspár betörése után Dies lábára pattan a labda, így az marad a hazaiaknál. Kámánt állítja meg Ferencz. A vendégek támadhatnak. Ruják hagy ki ziccert, pedig szépen vitte be a palánk alá a labdát.

Félidei statisztika:

Mezőnydobások: 53-44%

Lepattanók: 23-9

IBM-pont: 59-30

A ZTE eddigi játéka minden várakozást felül múl, az egerszegi fiúk óriási elánnal vetették magukat a rangadóba. A leginkább jelzi ezt a lecsorgó labdák aránya, hiszen itt óriási fölényt sikerült kiharcolni a hazaiaknak. A vendégeknél Bell és Németh viszi a prímet, az ő semlegesítésük kulcskérdés lehet. A ZTE mindenesetre nagy lehetőség kapujában áll.

2. negyed:

10. perc: Baki most pontatlanul céloz, a körmendiek támadhatnak. Bell labdája kiszédül a gyűrűről, Kámáné a lepattanó, majd az ellentámadásnál a csapatkapitány újabb pontot dob: 36-26. A félidő vége előtt 1 mp-cel Bell talál be távolról, így 36-29-es előnynél vonulhatnak pihenőre az egerszegi srácok.

9. perc: Vertetics labdájába nyúl bele Ruják, így oldalról jöhet a ZTE. Baki jó ütemben dob kosarat: 32-22 a dudaszó pillanatában. Gáspár marad le Némethről: 32-24. Újra Kámán eredményes: 34-24. Bell betörése után: 34-26.

8. perc: Bell szerez kosarat és dobhat még büntetőt Tóth Gergely szabálytalansága miatt. A ZTE-nél Gáspár kap pihenőt, a helyére Vertetics áll. Időkérés. Bell büntetője rövid, az állás 30-17. Bell szerez labdát Tóth Gergelytől és zsákol: 30-19. Baki labdája nem jó senkinek, a körmendiek támadhatnak. Németh a sarokból dob triplát: 30-22. Most a hazaiak kérnek időt. Újra visszatért a vendég szurkolók hangja. Gáspár újra a pályán Tóth Gergely helyett.

7. perc: Tóth Gergely hárompontosa kiszédül a gyűrűből, Németh ugyancsak hibázik a hárompontos vonalon túlról, újra a ZTE támadhat. Gáspár gyönyörű kosarával: 28-15. Gáspár most labdát szerez, majd gólpasszt ad Bakinak: 30-15.

6. perc: Boldizsár támadóhibája miatt a ZTE jöhet. Kámán passza túl hosszú Bakinak, utóbbi nem is számított rá, így a labda elhagyja a pályát. A Körmend támadhat. Németh hint egy triplát a semmiből: 26-15.

5. perc: Kámán újabb kosarával már 26-12 az állás. Bell dob el egy labdát, nem jó, a lepattanó Boldizsáré. Bell újra próbálkozik, most Tóth Ádám állítja meg - szabályosan. Újabb blokk a center neve mellett. A körmendi szurkolók ébresztőt fújtak kedvenceiknek. Gáspár lépi el, újra a vendégek támadhatnak.

4. perc: Oldalról jöhet a ZTE. A vendégeknél újra pályán Bell Dies helyén. Kámán szépen veri meg egy az egyben Hegedűst és dob könnyű kosarat: 24-12. Boldizsár hagy ki ziccert, újra a ZTE támadhat. Ferencz most Bakival szemben szabálytalan, neki ez a 2. hibája.

3. perc: Tóth Gergely hárompontosával 10 pont a ZTE előnye! 22-12. Hegedűs a sarokból próbálkozik -eredménytelenül. Kámánnal szemben Trummer szabálytalan. Időkérés. A körmendi szurkolók most már csendben vannak, egyelőre nem értik, hogy történhet meg az, hogy az egerszegi csikócsapat 10 ponttal vezet kedvenceik ellen.

2. perc: Vertetics állítja meg szabálytalanul Némethet, neki az 1. hibája. Kámán szerez labdát, és zsákol: 19-12. Dies lépi el Tóth Ádám mellett, ismét a hazaiaké a támadás lehetősége.

1. perc: A MTE kezdi a 2. negyedet. Dies dobása kimarad, Verteticsé a lepattanó. Ruják 2. hibája után oldalról jön a ZTE. Gáspár adja el a labdát, támadásban a vendégek. Ruják hárompontos azonban rövid, ismét Verteticsé a lepattanó. Trummer szabálytalan Verteticcsel, oldalról jöhet a ZTE. Újra pályán Tóth Ádám Kinter helyett.

1. negyed

10. perc. Gáspár kimaradt dobása után Kinter szerzi vissza a lepattanót. Gáspár hárompontosa nem jó, a lepattanó ismét Kinteré, azonban nem tudja betenni a labdát a gyűrűbe a hórihorgas center. Kinter Diesszel szemben szabálytalan, az amerikai dobhat büntetőket újra. Mindkettő jó: 17-12. Ez az első negyed végeredménye is.

9. perc: Ruják dob egy hármast röviden, az ellentámadásnál Vertetics eredményes, plusz egy büntetőt is dobhat Ruják hibája után. A büntető nem jó, marad a 15-9. Kinter szabálytalan Diesszel szemben, két dobás következik, mivel megvan az 5 csapatfault. Az egyiket dobja be az amerikai: 17-10. Kámán visszaszerzi saját lepattanóját, így a ZTE támadóideje újraindul.

8. perc: Vertetics hárompontosa rövid, az ellentámadásnál a Körmend kapkod el egy akciót. Újra a ZTE támadhat. Kámán fél kezes zsákolása után 15-9.

7. perc: Tóth Gergely nagyon szépen állítja meg Bellt, újra a hazaiak támadhatnak. Gáspár dob gyönyörű kosarat: 11-6. Gáspár passzát Kinter dobta be a kosárban, a válasz Belltől érkezik hárompontos formájában: 13-9.

6. perc: Vertetics hárompontosa szédül ki a gyűrűből. Támadnak a vendégek. Bell 2. személyi hibája. A ZTE támadhat. Kámán középtávolija nem jó, újra a vendégeké a labda.

5. perc: Tóth helyett Kinter a pályán. A Körmend támad. Gáspár nagyon jól védekezik Bellen, majd az akció végén Bell ráesik Kámánra. Hál'istennek senkinek nem esett baja. Kámán megy le pihenni, a helyén Tóth Gergely. Támadásban a ZTE. Kinter szerencsétlenkedik el egy ziccert, Bell az ellentámadásnál kosarat dob, plusz még egy büntetőt is szórhat, ugyanis Tóth Gergely szabálytalankodott vele. Ez kimarad, marad a 9-6.

4. perc: Dies is tud zsákolni, megmutatja: 8-4. Baki saját lepattanóját szerzi vissza, majd Tóth Ádámmal szemben szabálytalan Dies. Büntetők következnek. Tóth csak az egyiket dobja be: 9-4. Bellel szemben Kámán védekezik jól, amerikai kihagyja. Kámán hárompontosa nem jó, Tóth Ádám szabálytalanul zár a lepattanónál. Neki a 2. hibája. Időkérés.

3. perc: Baki hárompontosa nem jó, Bellé a lepattanó. Az első körmendi kosár szerzője Ruják: 6-2. Vertetics labdáját Tóth Ádám zsákolja a gyűrűbe: 8-2.

2. perc: Bell szerez labdát Kámántól, utóbbi faultolja az amerikai játékost. Oldalról jöhet a Körmend. Diest sapkázza Tóth Ádám. Bakival szemben Ferencz szabálytalan. Büntetők következnek. Csak az egyik jó, a labda azonban marad a ZTE-nél. 4-0. Tóth Ádám kosarával 6-0. Óriási hangpárbaj van a két szurkolótábor között, remélhetőleg nem történik atrocitás. Ismét lejár a vendégek támadóideje.

1. perc: A ZTE hozza el a labdát. Gáspár hárompontosával kezdődik a mérkőzés: 3-0. Az ellenfélnek nem volt elég a 24 mp támadóidő, újra a ZTE támadhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!