Kosárlabda

2011.01.18. 16:22

Fehérvári vendégség az MK-ban

Komoly próba elé néz a Zalakerámia- ZTE KK férfi kosárlabdacsapata: a zalaiak szerdán 19 órától a Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzését vívják az Albacomp otthonában.

Kerkai Attila

Ha Magyar Kupa és Székesfehérvár, akkor csodálatos élmények jutnak a zalai szurkolók eszébe: a legutóbbi kiírásban Völgyi Péter vezetőedző éppen itt vezette kupagyőzelemre a ZTE KK-t. Ha viszont a legutóbbi bajnoki fellépést idézzük fel Fehérvárról, már-már „elátkozott” helyszínről beszélhetünk, december 6-án ugyanis az Albacomp– ZTE KK találkozón sérült meg Vojvoda Dávid és Tóth Gergő, majd később kiderült, hogy Kinter György is itt kapott trombózist. Előbbi két játékosra már ismét számíthat a szakvezetés, sőt, velük kiegészülve egyre egységesebb a zalaiak játéka.

– Kezdjük újra elkapni a fonalat, alakul a csapatjáték is, de szerdán ettől függetlenül nagyon nehéz dolgunk lesz – állapította meg Völgyi Péter. – Az Albacomp fizikálisan bivalyerős együttes, a megállításának pedig két kulcsa lehet: a lepattanó-párharcra kell nagyon odafigyelni, illetve arra, hogy megakadályozzuk a fehérváriakat a gyors indításokban.


Az a tény, hogy már a legjobb 16 között összekerült a kupavédő és a jó erőkből álló Albacomp, cseppet sem a ZTE KK hibája. A sorsolás előtt a legutóbbi bajnokság és Magyar Kupa döntőseit, valamint a Hepp-kupa finalistáit emelték ki a szövetségben, de a fehérváriakat nem érintette mindez. – Szerencse kérdése volt az egész, ilyen alapon kaphattuk volna a Salgótarjánt is – folytatta Völgyi Péter, aki persze az esélyekről is szólt.

– Olyan eredményt szeretnénk szerdán elérni, mellyel esélyünk lehet kiharcolni a továbbjutást a jövő keddi, egerszegi visszavágón. Az, hogy számszerűleg ez mit jelent, nehéz megjósolni, hiszen a továbbjutásra az sem lenne garancia, ha most esetleg nyernénk. Jól akarunk játszani, mindennek ez lehet az alapja az Albacomp ellen is. 

Ezek is érdekelhetik