Kosárlabda

2010.09.29. 08:59

Az utolsó pillanatig nyílt volt a találkozó

Az utolsó másodpercekben dobott kosárral győzte le hazai pályán a Kanizsa KK csapata, a Fehérvár KC gárdáját az NB I B-s férfi kosárlabda-bajnokság II. fordulójában.

Benedek Bálint

Kanizsa KK DKG East-Fehérvár KC 77-76 (17-11, 19-23, 15-21, 26-21)
Nagykanizsa, 300 néző. Jv.: Kapitány, Márton, Gelencsér.

Kanizsa: Stárics (8), Tóth (19), Babócsai (5), Hoffmann (9), Zsámár (8). Csere: Kovács (4), Kasza (7), Biró (4), Klír (3), Fonai (10). Edző: Farkas László.


A mérkőzését a lelátóról figyelte az európai játékosmegfigyelőként dolgozó Dávid Kornél, aki a fiatal székesfehérvári csapat kedvéért utazott szülővárosába, Kanizsára. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, a negyed közepén a térdsérüléséből lábadozó, Kasza is pályára lépett. Úgy tűnt a lendület a folytatásra is megmarad, hisz a jól küzdő dél-zalaiak növelték az előnyüket (12. p.: 24-15). Ekkor viszont hirtelen fordult a kocka, hisz a vendégek felpörgették a játékot, s Tóthék hibáit kihasználva hamar felzárkóztak (15. p.: 28-26).

A fordulást követően a dél-zalaiak továbbra is kapkodtak, s a főleg védekezésben elkövetett hibák sorozatával magukra húzták az ellenfelet (25. p.: 40-39). Ettől a székesfehérváriak lelkesedése csak fokozódott, s átvették a vezetést (28. p.: 49-51). Amikor az utolsó negyed közepén úgy tűnt minden remény elszállt, a hazaiak újra felpörgették a játékot, s az utolsó percben egy ponttal, de átvették a vezetést. Ezt pedig már nem engedték ki a kezeik közül...

Jók: Tóth, Kasza, Fonai.

Farkas László: Végre pályára léphetett Kasza, az ő játéka ennyit jelentett. A védekezésben azonban még van mit javulnunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!