Kosárlabda

2010.02.09. 06:02

Ma kupameccs: Csak a továbbjutás elfogadható

A Zalakerámia ZTE KK sorozatban tizenhetedik győzelmét könyvelhette el szombaton a Dombóvár legyőzésével. A program sűrű, ma 19 órakor a Magyar Kupában a Debrecent fogadják.

Bóbics László

 Érdekesség volt még - a vendégeket nem lebecsülve -, de a szakmai stáb professzora, Patonay Imre sokásos, minden apró részletre kiterjedő jegyzetelése is elmaradt. Mondhatnánk viccesen, meg is lett az eredménye. A csapat az utóbbi hetekben az első 20 perc utáni jelentős hátrányát - Körmend, Sopron - a harmadik negyedben dolgozta le. Most meg a játékrész elején - több mint húszról - 9 pontra csökkentette hátrányát a vendégcsapat. Igaz, ezzel el is lőtték a puskaporukat. Aztán jött a zalai henger és a magabiztos siker. Ennek nem csak a szurkolók, lassan már a szeszgyárak is örülnek, hiszen pálinkából 17 felest kellett már meginni a hazai vezetőknek. Hinnant ötlete talán arra is jó lehet, hogy a szesziparral is lassan érdemes lenne szponzori szerződésről szóló tárgyalásokat kezdeni a klub elöljáróinak.

A csapat programja elég feszes lesz a héten. Bekapcsolódik  a gárda a Magyar Kupa küzdelmeibe, a legjobb 16 között. A zalaiakat a Debrecen csapatával sorsolták össze, s mivel azonos osztályú mindkét gárda, két mérkőzés dönt a továbbjutásról. Az első mérkőzés - a két klub megegyezése szerint - Zalaegerszegen kerül megrendezésre ma 19 órától. A visszavágót február 16-án (kedden) 18 órától rendezik a cívisvárosban.

 

 

- Miért cserélték fel a pályaválasztói jogot? - kérdeztük Bodrogi Csaba sportigazgatótól.

- A debreceniek kérték a változást, nekünk pedig kapóra jött. Így egyből igent mondtunk - kezdte a klubvezető. - A hét végén Szombathelyre, a Falcóhoz megyünk. Nehéz meccs lesz. Mivel most nem kell sok-sok órát utaznunk, jobban ráhangolódhatunk a vasiak elleni bajnokira. Ez persze nem azt jelenti, hogy a jövő héten nem kell elmenni a cívisvárosba. Azon a hét végén hazai környezetben a Pécs együttesét látjuk vendégül. Azon a meccsen is figyelni kell, őket sem szabad lenézni...

 

 

A legjobb 16 csapat közé kerülésért a két alakulat két mérkőzésen dönti majd el, hogy ki jut majd tovább. A két találkozón elért eredményt összesítik, és a jobbik folytathatja a küzdelmeket az MKban. Ez azt is jelenti, hogy az egyik találkozó akár lehet döntetlen is. A zalaiak ezt nagyon nem szeretnék. Igaz, hogy hétről hétre egyre jobban játszik a debreceni együttes, de az erőviszonyokat figyelembe véve egyértelműen a Zete a párharc esélyese. Ezt realizálni is szeretnék a kék-fehérek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!