Kosárlabda

2010.02.20. 06:29

A PVSK ellen a ZTE a toronymagas esélyes

Szombat délután ismét két élvonalbeli kosárlabda-mérkőzést játszanak zsinórban a zalaegerszegi Sportcsarnokban. Ezúttal az elvileg felvezetőnek számító ZTE NKK- Szeged női meccs tűnik fajsúlyosabbnak, a Zalakerámia-ZTE KK csak zsinórban 19. győzelme megszerzésére készül.

Kerkai Attila

- Minden szempont mellettünk szól, de persze most is ugyanolyan koncentrációval és odaadással kell játszanunk, mint az eddigi meccseken - adott ízelítőt Bodrogi Csaba ügyvezető tegnap abból, milyen is a helyes hozzáállás a csapat részéről egy ilyen összecsapás előtt. - A Pécs, a tavalyi kupagyőztes nincs jó passzban, hátulról harmadik a tabellán és a bajnokságban vereség-szériában van, de nem tűnik széteső csapatnak. Általában kevés ponttal maradnak alul, a végjátékaik olyanok, hogy akár a javukra is eldőlhetnének a meccsek. Más kérdés, hogy aztán nem a javukra dőlnek el, s remélem, ebből a szempontból a szombati mérkőzés sem lesz kivétel.

Hazai oldalon van egy játékos, a saját pályán most bemutatkozó Chad Timberlake, akinek több forog kockán, mint egy sima bajnoki siker. A légiós próbajátéka ezzel a találkozóval zárul ugyanis, és a szakmai stáb szombat este dönt is, hogy marasztalja-e Egerszegen. A ZTE KK két debreceni sérültje, az odavágón kidőlt Watson és a második meccsen rúgást kapott Tóth Ádám állapota javuló, előbbi játéka valószínűbb, bár utóbbira is nagy szükség lenne, hisz a PVSK-nak jó centerei vannak: a tavaly Zalában játszott Helbich és a rutinos, sok mindenre képes Cziegler.

A ZTE NKK aktuális mérkőzése 16.45-kor kezdődik. Az ellenfél az eddig egyetlen vereséget szenvedett Szeged, melynek kispadján az egerszegiek korábbi trénere, Bencze Tamás irányít.

- Nagyon várom haza gyerekkori barátomat! - mondta tegnap a ZTE jelenlegi mestere, Gáll Tamás. - A csapatának már nem örülök ennyire, hiszen kiváló együttes, nem vagyunk vele egy súlycsoportban. Mi felkészülésnek szánjuk ezt az összecsapást a szerdai Magyar Kupa-találkozónkra, részünkről már ahhoz is nagyon jó teljesítményre van szükség, hogy a találkozó ne dőljön el idejekorán.S hogy milyen érzésekkel készül haza Bencze Tamás?

- Kicsit furcsa, de nagyon jó lesz visszatérni Egerszegre - mondta, amikor tegnap telefonon utolértem. - Hat évig voltam edző ennél a csapatnál, baromi jól éreztem magam közben, sikeresek is voltunk, persze, hogy jó lesz újra belépni ebbe a csarnokba. Voltam már ellenfél itt, játékosként, katona koromban és a kaposvári időkben, s mindig feldobott a szituáció. Feltett szándékunk, hogy megnyerjük a meccset, győznünk kell, ha valóra akarjuk váltani az alapszakasz megnyerésének esélyét. De jó meccsre számítok, mely a szándékaink szerint azért a félidőig talán eldől.

Az esti férfimeccsen szintén visszatérő tréner ül az ellenfél kispadján: Ivica Mavrenski anno Bodrogi Csabának is játékostársa volt a Zeténél, s az egerszegi vezető elmondta: szép emlékei vannak azokból az időkből.


Véradó akció és ingyenjegy
Egy sporteseményen elvileg csak a küzdő feleknek van alkalmuk vérüket adni – a mai két találkozón azonban fennáll a lehetőség a szurkolók számára is. A ZTE KK és a Magyar Vöröskereszt közös véradó akciót szervez, a sportcsarnok hátsó bejáratánál 13 órától jelentkezhetnek, akik segíteni szeretnének beteg embertársainkon. A jó cselekedetet pedig a két találkozóra szóló ingyenjegyekkel is honorálják a kosarasok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!