Kosárlabda

2010.01.16. 08:42

ZTE kosárlabda: élvonalbeli csapataink idegenben játszanak

A megyeszékhely mindkét élvonalbeli kosárlabdacsapatánál úgy érzik: hét végi ellenfelük többet tud annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat.

Varga Andor

- Üde színfolt a somogyi gárda, mert csupán két amerikai légiósuk van, amúgy pedig főleg fiatal magyar tehetségeket találni náluk - részletezte véleményét Bodrogi. - És a csapat tényleg nagyon kellemetlen ellenfél: vereségeik nagyobb része pár pontos különbségű, volt hosszabbításos meccsük is, legutóbb pedig megverték ugye az Albacompot, tehát hiba lenne csupán a tabellából kiindulni ellenük. Nagyon nehéz meccsre számítok, melyen igyekszünk majd a saját játékunkat játszani, s szerintem döntő lehet a védekezés minősége. Nagyon oda kell figyelnünk, mert célunk az, hogy folytassuk győzelmi sorozatunkat.

A ZTE NKK ugyancsak 14. meccsét vívja ebben a szezonban, amikor holnap 18 órakor a Szolnok csarnokában feldobják a labdát. A hazaiak kilencedikek, az egerszegiek ötödikek a tabellán, ám a vendégek trénere, Gáll Tamás szerint ezúttal annak ellenére sem mehetnek biztosra, hogy pontosan kétszer annyi meccset nyertek idén, mint mostani vendéglátóik.

- A Szolnokot a magam részéről közvetlen riválisként tartom számon, mely sokkal rosszabbul áll a bajnokságban, mint ahogy a játékereje alapján kellene - fejtegette. - Igazán nem tudom, mi lehet az oka ennek, de a Tisza-partiak sorsolása sem volt valami jó, s a játékuk is nehezen állt össze, de nemrég újra leigazoltak egy korábban náluk már játszott amerikai bedobót, s ha nem nyújtjuk a maximumot, biztosan nem lesz kellemes esténk ellenük. Nagyon agresszív csapat az ellenfelünk, melynek minden posztra két játékosa is van, a variációs lehetőségeik tehát bőségesek. Nagyon készültünk egész héten, mert mindezek ellenére szeretnénk nyerni, de ehhez sok mindennek stimmelnie kell.


Elkelt minden belépő, amit a Kaposvár a ZTE KK rendelkezésére bocsátott a mai meccsre, s miután a találkozó iránt Somogyban is nagy az érdeklődés, az egerszegi klubnál kérik: akinek nincs jegye, ne induljon útnak.
Az eredmény alakulását negyedenkénti frissítéssel honlapunkon is nyomon követhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!