Kosárlabda

2009.07.18. 02:29

Magabiztos győzelem Bosznia ellen

Zalaegerszeg - Tegnap este közel tíz esztendő után ismét pályára lépett a zalai megyeszékhelyen a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A mieink ellenfele Bosznia-Hercegovina legjobbjai voltak.

Bóbics László

A meccs előtt, Branislav Dzunics a válogatott edzője - aki játékosként nagyon sikeres éveket töltött Egerszegen - elmondta, hogy elégedettek az újjáalakult keret munkájával. Kiemelte, a csapatmunkára fordítják a legnagyobb hangsúlyt. A pótselejtezőn minden apró mozzanat döntő lehet ezért, nagyon sokat és fegyelmezetten kell dolgozni, hogy a lehető legkisebbre szükítsék a hibázás lehetőségét.

A keretből szokásához híven nem emelt ki senkit, mondván náluk a csapatmunkán van a fő hangsúly. Azt azért csendben megjegyezte, hogy Kámán Tamás nagyon értékes játékosa a keretnek. Tapasztalatával, higgadtságával igen sokat tud segíteni a fiataloknak. Trepák Zoltánt is remek kosarasnak tartja, különben nem lenne ott köztük - jelentette ki.

Bükfürdőn jók a lehetőségek és köszönettel tartoznak Zalaegerszegnek, hogy elvállalták a találkozó rendezési jogát. Így viszonylag keveset kellett utazniuk és a monoton munkát egy jó erőkből álló csapat elleni találkozón oldani tudják. Arról meg nem is beszélve, hogy a begyakorolt figurákat élesben is végre lehet hajtani, s most majd kiderül, milyen hatékonyan dolgoztak.

A nyári szezon kellős közepén az volt a nagy kérdés, hogy mennyi nézőt tudnak majd elcsábítani a kosarasok a vizek partjáról. Az alaphelyzet az volt, hogy Egerszeg, a hosszú idő után ismét dobogón végző Zete, így újra összerázta a sportág kedvelőit. Biztosak voltak a szervezők abban, legalább egy olyan mag biztos, hogy lesz, akik nagyon szeretik ezt a sportágat és mindent megtesznek a válogatott buzdításáért. Még akkor is, ha nemzetek közti barátságos mérkőzésről van szó.

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 87-60 (23-9, 23-16, 15-11, 26-24). - Zalaegerszeg 800 néző. Jv: Pálla, Török R., Németh.

Magyarország: Fodor M., 8/3, Németh I., 8/6, Kámán 16/9, Lóránt 6, Horváth Z. 7/3. Csere: Körtélyesi 6/3, Trepák 2, Vojvoda 12/3, Bódi 5/3, Hanga 14/3, Tóth N., 1, Horváth Á. 2.

Bosznia-Hercegovina: Jovanovic 6/3, Opacak 2, Dedovic 19, Bajramovic 8, Varda 7. Csere: Gordic, Jazvin 4, Bancic 4, Milosevic 8/3, Kikanovic 2.

A magyar együttes játszotta a gyorsabb és határozottabb kosárlabdát. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen végig vezettek a mieink. Már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert és ettől kezdve nyugodtan cserélgethetett a szakmai stáb. A védekezésre igencsak odafigyeltek, s ezzel alaposan megnehezítették a bosnyákok dolgát. Voltak időszakok, amikor percekig nem találtak be a magyar gyűrűbe. A magyar együttes összességében teljesen megérdemelten nyert a fegyelmezett vendégek ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!