Kosárlabda

2009.04.11. 02:29

Most kell mindent beleadni

Zalaegerszeg - Az élvonalbeli férfi kosárlabda- bajnokságban fokozni sem lehetne már jobban az izgalmakat. Szombaton a Zalakerámia-ZTE KK a nyolc közé kerülésért zajló csatározásban egyik közvetlen riválisát, a Kecskemétet fogadja. A nőknél vasárnap hazai környezetben kezdi meg az 5-8. helyért folyó play off-ot a Zala Volán-ZTE a Szolnok ellen.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese szombaton 18.30 órától fogadja az Univer Kecskemét csapatát. Az összecsapás élethalálharc lesz, mert aki nyer, óriási lépést tesz a 8 közé kerüléshez. Aki viszont veszít - ha nem is szállnak el végleg reményei, de - lépéshátrányba kerül. A mezőny rendkívül szoros, rég volt ennyire kiegyenlített harc a play off-ba kerülésért.

- Az utolsó három forduló következik az előttünk álló egy hétben, s ha két mérkőzést megnyerünk, ott leszünk a nyolcban - nem véletlen talán, hogy Völgyi Péter, a ZTE KK vezetőedzője ezzel a kis számtannal kezdte tegnapi beszélgetésünket, s folytatta: - Az előzetes számítások alapján az alapszakasz végére a 15 megszerzett győzelem még nem jelent életbiztosítást, viszont ha mind a három összecsapásunkat megnyernénk, akkor akár a negyedik helyre is befuthatunk.

- Előbb viszont a Kecskemétet kellene legyűrni...

- Ez így van és azért lesz rendkívül fontos ez a találkozó, mert szombati ellenfelünk is ott akar lenni a nyolc között. Ötödik mérkőzés óta veretlenek vagyunk, ami egészséges önbizalmat ad az együttesnek. Ennek a sorozatnak véleményem szerint az a titka, hogy mindig csak az előttünk álló feladatra koncentráltunk, és így teszünk most is. Jó csapatnak tartom a Kecskemétet, nekik is öt légiósuk van, hiszen a sokáig sérült Dale felépült. Az Univer ráadásul idegenben mintha összeszedettebben tudna játszani, mint otthonában, ezért tartom nagyon veszélyes ellenfélnek.

- A ZTE keretében is öt külföldi játékos található. Tudja már, hogy kit hagy ki közülük, hiszen csak négyen léphetnek pályára.

- Hinnant múltkori sérülését még érzi, és Helbichnek is fáj a lába, de a péntek esti edzés, valamint az azt követő gondolkodás után tudom csak meghozni a döntést. Bárki is játszik, azzal a tudattal kell pályára lépnie, hogy nem hibázhatunk hazai pályán. Végre hét végén lesz a mérkőzés, talán sikereink a korábbiaknál is több nézőt csalnak majd ki a lelátóra. Játékosaim jó formában vannak, Kámán hetek óta egyre jobb, és ott van Watson, aki visszatért és tényleg remek formába lendült. Nyernünk kell, nem vitás!

A Zala Volán-ZTE női csapata vasárnap 16 órától fogadja az 5-8. helyért zajló rájátszásban a Szolnokot. A közlekedésiektől kapott információ szerint ingyenessé teszik a találkozót, ezzel is ösztönözve az egerszegi sportbarátokat, hogy aki kíváncsi a ZTE FC 17.30 órától esedékes Diósgyőr elleni találkozójára, nézzen be előtte még a sportcsarnokba is!

- Szeretnénk érvényesíteni a pályaelőnyt, hiszen a két győzelemig tartó pároscsatában mi kezdhetjük hazai környezetben a sorozatot - mondta Bencze Tamás, a Volán vezetőedzője. - Nem lesz könnyű a feladatunk, mert a Szolnok nagyon belelendült az idény végére. A célunk viszont az, hogy ebből a csatából mi kerüljünk ki győztesen és akkor a rájátszás legvégén, az utolsó párharcban, az 5. helyezésért meccselhetnénk. Ha ki tudjuk ütni a Szolnokot, az azt is jelentené, hogy a 6. helyezésnél hátrébb már nem kerülhetünk, avagy teljesítenénk a szezonra kitűzött célt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!