Kosárlabda

2009.04.30. 02:27

Az ezüstérem is szépen csillog

Zalaegerszeg (ka) - A zalai megyeszékhelyen rendezték meg a férfi U20-as kosárlabda-bajnokság négyes döntőjét. A győzelmet az Albacomp szerezte meg, amely a fináléban nagyon izgalmas és színvonalas találkozón győzte le a Zalakerámia-ZTE KK fiataljait.

Kerkai Attila

Négy csapat szerzett jogot a négyes döntőben való indulásra, az A-csoportos bajnokság első két helyezettje (Albacomp, ZTE KK) és a B-csoportból érkező két együttes (Debrecen, Szeged). Annak ellenére, hogy a második vonalból jutott be két csapat, szó sem lehetett arról, hogy ne alkottak volna erős egységeket, hiszen úgy Debrecenben, mint Szegeden is, kiváló utánpótláscsapatok vannak.

Az elődöntők során a ZTE ennek megfelelően csak nehezen győzött a DEKE ellen, miközben a hajdúságiak szenegáli származású játékosa megtizedelte a kék-fehéreket: Tóth Ádám száját össze kellett varrni a vele való találkozás után, Tóth Olivér pedig agyrázkódást szenvedett és három napra megfigyelésre kórházba került... A másik ágon az Albcacomp megverte a Szegedet.

A döntőbe így két olyan csapat jutott, amely már az NB I-ben is bemutatkozott, sőt, ott stabil tagnak számító játékosokat is felvonultatott. Zalai oldalon Tóth Ádám, Stárics Kornél és Baki Gergely számított ilyennek, míg a fehérváriaknál Hanga Ádám, Keller Ákos és Antal Szabolcs voltak a nagy nevek .

A mérkőzés rendkívül színvonalas csatát és izgalmakat hozott. A Hanga vezérelte Albacomp ellépett ugyan, de a ZTE fordított, Kertész Dániel remekül irányított és bátor megoldásokkal adott lendületet csapatának. Agresszívebb védekezéssel viszont az Albacomp újra megszerezte a vezetést és bár a zalaiak mindent elkövettek, de beérni már nem tudták az egy Hangányival jobb fehérváriakat.

A döntőben:

Zalakerámia-ZTE KK-Albacomp 73-78(21-27, 21-19, 19-11, 12-21)

ZTE KK: Kertész (13), Baki (17/3), Stárics (14), Földesi Á. (2), Tóth Á. (19). Csere: Bödör (2), Horváth B. (6). Edző: Kis Attila.

Az Albacomp legjobb dobói: Hanga (29), Keller Á. (17), Somogyfoki (12).

A zalaiak edzője, Kis Attila így értékelte csapata szereplését és a bajnoki szezont:

- Elégedett vagyok a fiúkkal, hiszen amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Az alapszakaszban elért második helyezésünk is már nagyon szép eredmény, hiszen sokszor nem tudtunk felállni teljes csapattal. Itt a döntőben érzésem szerint az Albacomp megérdemelten nyert, a legjobb csapat volt, de sikerült megszorítani. Az egész idény során pozitív volt, hogy akik az első csapattól játszottak vissza, ők is valamennyien odatették magukat a mérkőzéseken. Edző kollégáimnak, akik foglalkoztak ezekkel a srácokkal (Fodor Csilla, Hanzséros Alajos, Kovács László, Bödör Ferenc, Halász István, Hersics László) is köszönet jár a munkájukért, ahogy a felnőtteket irányító Völgyi Péter, Patonay Imre edzőpáros is mindig szem előtt tartotta érdekeinket.

Ezek is érdekelhetik