Kosárlabda

2009.03.12. 03:29

Közel a bravúrhoz

<b>Zalaegerszeg</b> - Tegnap este a megyeszékhelyi városi sportcsarnokban a sokszoros bajnok Mizo Pécs női kosárlabdacsapata volt a vendége a Zala Volán ZTE gárdájának.

Bóbics László

Zala Volán-Pécs66-74(16-21, 12-17, 23-15, 15-21)
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Forrai, Surányi.

Zala Volán: Szalay (4), Rasheed (13/3), Szélesy(12/6), Ambrus Sz. (5), Horváth Zs. (15). Csere: Varga Zs. (8/3), Takács (7), Pungor (2). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Pécs: Iványi (15/3), Sarok (2), Raksányi (9/3), Vajda (17/3), Ohide (18). Csere: Török (11), Mészáros (2), Ruják (-), Krnjic (-). Vezetőedző: Füzy Ákos.

Szélesy vezényletével nagyszerűen, bátran és okosan kosárlabdázva kezdtek a vendéglátók. A számos nemzetközileg is sztárként jegyzett kosarassal felálló baranyaiaktól nem ijedtek meg, és teljesen kiegyenlített volt a játék. A nagyobb tudás és különösen a magasabb centerek hatékonysága azért kidomborodott és némi előnyre tettek szert a vendégek. A második negyedet is hasonló játék jellemezte. Dudaszóra Horváth Zs. betalált, és így 38-30-as vendégvezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.

A térfélcserét követően, a harmadik negyedben is a pályán tartotta a vendégek legjobbjait az egerszegi együttes. Ez azt jelentette, hogy továbbra is remekül kosaraztak. A vendégek kispadja egyre hangosabb lett, ez is a Volán dicséretéről zeng . Nagyon megijedtek, amikor a 29. percben 51-52-őt regisztrált az eredményjelző. Még Iványi is kihagyta az egyik büntetőjét, így mindössze két pontos pécsi előnnyel kezdődött az utolsó tíz perc. Erre nem sokan mertek volna voksolni a találkozó kezdete előtt. Az utolsó negyedben Iványi nagyon összekapta magát, és úgy örült egy hármasnak, mintha valami rangos nemzetközi meccsen dobta volna. Küzdöttek, hajtottak, s egy kicsit jobban koncentráltak, így nagy csatában nyertek, a bravúros teljesítményt nyújtó, és sok ziccert kihagyó Volán ellen.

Bencze Tamás: Jól játszottunk, de egy kicsit több volt ebben a meccsben, még szorosabb is lehetett volna, ha kevesebbet hibázunk.

Füzy Ákos: Ezer sebből vérző csapatunk heroikus küzdelemben nyert a nagyszerűen játszó Volán ellen.

Sajnálhatják az egerszegiek a sok kihagyott ziccert, mert most nyerhettek volnaMeglepő volt, hogy nem mutatták be a csapatokat. A szabály úgy szól, ha kevés a néző, akkor ez nem szükséges. Lehet hogy úgy gondolták a rendezők, hogy csak családtagok és hozzátartozók jönnek ki, és mdenki ismer mindenkit. A nagynevű Pécs ennél azért többet illetett volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!