Kosárlabda

2009.03.17. 03:29

Bravúr után jöhet egy újabb

<b>Zalaegerszeg</b> (bl, ka) - Százszázalékos mérleggel zárta a hét végét a két élvonalbeli zalai kosárlabdacsapat, de itt a folytatás. A Zala Volán-ZTE női együttese ma 17 órától a Ceglédet, a Zalakerámia-ZTE KK férfi csapata pedig szerdán az Albacompot fogadja.

Zalai Hírlap

A Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata szombaton este drámai csatában 101-92-re hosszabbítás után legyőzte a Dombóvár együttesét. Érthető volt, hogy a végső dudaszó után a zalai játékosok és az őket elkísérő szurkolók nagy ünneplést csaptak. A drukkerek visszatapsolták Kámánékat, akik megillették az elismerést, mert egy már elvesztett mérkőzést hoztak visza a sírból. Igaz, kellett ehhez a hazaiak taktikai éretlensége is, hiszen ha az utolsó pillanatban triplát dobó Hinnantot esetleg korábban faultolják, csak két pontot szerezhetett volna, s egy pont előnye megmaradt volna a Dombóvárnak. Ám ez már legyen a tolnaiak gondja, következett a hosszabbítás, benne Kámán Tamás remeklésével és a zalai sikerrel.

A találkozón néha apróbb hibákat elkövető, de összességében jól teljesítő Srdjan Helbich így vélekedett a nagy ünneplés után:

- Igen nehéz találkozón vagyunk túl - jelentette ki a center. - Már úgy nézett ki, hogy nem tudunk nyerni, de nem adtuk fel! Nagyon kellett előbb Hinnant, majd Kámán klasszis teljesítménye, és több triplája. Ebben az időszakban ők voltak a sztárok és végül a találkozó hősei is. Minden győzelem fontos, de ez a szokottnál is fontosabb volt, s ha a következő találkozókon jól teljesítünk elérhetjük célunkat a legjobb nyolc közé kerülést. Szerdán jön az Albacomp, az egyik legjobb magyar csapat. Ha őket is le tudnánk győzni az lenne az igazi szenzáció. Elégedettek vagyunk a dombóvári sikerrel és ez a remek eredmény nagy lökést adhat a folytatáshoz.

A találkozó után, míg a zalaiak örömtáncot lejtettek, a tolnaiak keseregtek. Meg is volt rá az okuk, mert nehéz helyzetbe hozták magukat: egy nagy ellenlábastól kaptak ki hazai környezetben, ami még sokat számíthat. Az egerszegi csapat számára most a legfontosabb, hogy olyan nagy elszántsággal játsszon a folytatásban is, mint tette azt Dombóváron a hajrában, s ebben az esetbén még a jobb erőkből álló Albacomp ellen is nyílt mecccet vívhatnának holnap este Egerszegn.

A Zala Volán-ZTE női együttese szombaton legyőzte a Vasas-Csata csapatát, és közelebb került a hatodik helyezés megszerzéséhez. Sőt, akár már ma, 17 órától végleg bebiztosíthatja ezt, hiszen elmaradt találkozón fogadja a Cegléd csapatát. A két együttes az előző hét végére kisorsolt összecsapása a vendégek mestere, Földi Sándor édesanyja halála miatt maradt el. A Volán mindenképpen esélyesebb ezen a mérkőzésen, azonban az is igaz, hogy olykor képes óriási hullámvölgyekbe kerülni egy-egy mérkőzés során. Így volt ez szombaton is, amikor a Vasas ellen több alkalommal dönthetett volna, ám mindezt a hajráig elodázta. Az mindenesetre biztató, hogy látszik: Szélesy Judit mellett most már mások is képesek a kritikus pillanatokban lökést adni együttesüknek. Így tette ezt a Vasas ellen például Rasheed Rita, ám nem szabad megfeledkezni Horváth Zsófiáról sem, aki viszont a stabilitást jelenti. A Cegléd ellen persze a lányok azt is bizonyíthatják: tudnak ők simábban is nyerni...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!